הפסקת הנקה תינוק בן שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת הנקה תינוק בן שנה
    שיר
    30/09/2011

חגגנו לבני יומולדת שנה השבוע. הוא עדיין יונק במהלך היום כמה פעמים ובהרדמה וכן בהתעוררות בבוקר ולעיתים גם עוד פעם או פעמיים במהלך הלילה אם הוא מתעורר.
    הוא ילד בעל תאבון גדול אוהב במיוחד לאכול בשר אבל גם דברים נוספים.
    הילד אלרגי לחלב ולבוטנים.
    הוא לא לוקח תחליף חלב אבל כבר שותה מים מכוס.
    השאלות שלי:
    אני מעוניינת להפסיק את ההנקה בלילות בשלב ראשון ובהמשך גם את ההנקה בכלל.
    איך מפסיקים?
    מה צריכה להיות התזונה שלו לאחר הפסקת הנקה כך שהוא יקבל אספקה מספקת של סידן ודברים אחרים לאחר הפסקת ההנקה שלא ממוצרי חלב (כי הוא אלרגי)?

עד כמה לדעתכן ההצעה של האלרגולוג לתת לו לאט לאט מוצרי חלב במרפאה תחת השגחה על מנת להעלים את התגובה האלרגית לחלב ולבוטנים היא אפשרית וטובה?

המון תודה
    שיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת הנקה תינוק בן שנה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה תינוק בן שנה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    30/09/2011

שלום שיר

תזונה מאוזנת צריכה לכלול בעיקר ירקות, אחכ דגנים מלאים כמו אורז מלא, קינואה, גרגרי חיטה, גריסים, כוסמת, שיבולת שועל, וקטניות כמו אפונה, עדשים, חומוס, שעועית, סויה, פירות, שקדים וזרעים בגיל הזה רק כטחינה. ולאחר מכן מעט מאד בשר. ואני ממליצה על הימנעות ממוצרי חלב כך שגם ככה אין בעיה כי את אומרת שהוא אלרגי.

לגבי ההנקה אני מבינה שאת מעוניינת להפסיק להניק אך המלצתי היא להמשיך לפחות עד גיל שנה וחצי ואפילו לעבור את השנתיים. דרך אגב כך גם ממליץ משרד הבריאות.
    ההנקה מגנה על התינוק מפני מחלות, מחזקת אותו, ומזינה אותו פלוס שההנקה מוסיפה המון גם מבחינה רגשית.

מה שכן את יכולה להפחית בכמויות ובמקביל לדאוג לארוחות מזינות. לגבי סידן וכל המרכיבים האחרים אין מה לדאוג כל עוד הילד אוכל כל מה שתיארתי. המטרה היא מזון מספיק מגוון וכמה שיותר טבעי. אני מאד ממליצה לך לבוא לייעוץ תזונתי פרטני.

חג שמח ושנה נפלאה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו