בן 10 חודשים עם תאבון בלתי נשלט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 10 חודשים עם תאבון בלתי נשלט
    חגית
    01/10/2011

שלום

בני בן 10 חודשים . בעל תאבון בריא מאוד. התזונה שלו כרגע מבוססת בעיקר על מוצקים למעט בקבוק אחד בבוקר ואחד לפני השינה (עד לפני שבועיים הנקתי , אבל חלה ירידה בייצור החלב אז עברנו למטרנה). זה אמנם מאוד כיף שיש לי ילד שמוכן לאכול הכל. מאוד אוהב אוכל , להתעסק איתו וגם לאכול. אבל הבעיה היא שיש לו תאבון בלתי נדלה... כמעט בכל מצב הוא מוכן לאכול. הוא אוכל כמויות יפות של אוכל בכל ארוחה ובדרך כלל אני מחליטה שנגמרה הארוחה כי נראה לי שהוא אכל מספיק. כמעט אף פעם לא הגעתי איתו למצב שאם אני מציעה לו כפית הוא לא יפתח את הפה.. כל פעם שהוא רואה אותי במטבח מכינה אוכל , אפילו לעצמי, הוא בוכה כי הוא גם רוצה לאכול. בארוחות משפחתיות אני לא יכולה לשבת לאכול בשקט כי הוא מיד ניגש לשולחן וגם רוצה לאכול, אפילו שהוא אכל כבר ארוחת ערב. ולאחר שאני נותנת לו לטעום מכל הבא ליד ומחליטה שזה כבר מספיק הוא שוב מתחיל לבכות כי רוצה עוד.. אם אנחנו שמים צלחת על השולחן סתם בשביל נשנושים לחברים שמבקרים הוא נעמד ליד השולחן ודורש עוד ביס ועוד ביס..
    לי זה נראה יותר מסתם רעב . אני מפחדת שהוא יגדל להיות ילד שמן.. (גם אני וגם בעלי אנשים רזים. אבל במשפחה שלי קיימת נטיה להשמנה..)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הלוואי עליי !!!

אילנית
    01/10/2011

שיאוכל כמה שהוא רוצה..מה רע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 10 חודשים עם תאבון בלתי נשלט - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    02/10/2011

שלום חגית,

אני חושבת שאתם זקוקים ליעוץ תזונתי משפחתי פרטני. דרך הפורום זה יהיה קשה מאד לתת לך ייעוץ מבלי להבין את התמונה הכללית של התזונה במשפחה, התזונה מרגע הלידה המצב הבריאותי וכן הלאה...

אין ספק שעודף רעב הוא לא בריא כפי שרשמת בתחילת ההודעה. מאוכל צריך להנות ואוכל צריך להזין אך הוא לא צריך להיות מרכז החיים או כזה שיש אליו כמיהה חזקה. אכילה עודפת בהחלט יכולה להוביל להשמנה.

אשמח לעזור לכם
    שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו