תזונת תינוקת בת שנה וארבעה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונת תינוקת בת שנה וארבעה חודשים
    מיטל
    13/11/2011

שלום רב,
    ביתי בת השנה וארבעה חודשים ממעטת לאכול אוכל מוצק.
    היא ניזונה משלושה או ארבעה בקבוקי מטרנה ביום ובנוסף בגן אוכלת רסק פירות, חצי פרוסה עם גבינה ולעיתים מוכנה לאכול גם ארוחת צהריים ( לא בשרית) הכוללת פתיתים, פסטה או קוסקוס ( גם אז בכמויות קטנות למדיי של כמה כפיות בלבד). בבית היא מוכנה לאכול רק אבוקדו ולעיתים לנשנש ביסקויט או פרוסה קטנטנה. היא מסרבת לטעום בשר, עוף, דגים, ביצים או ירקות. אני מודאגת שהיא לא מקבלת את כל הרכיבים הנחוצים לגוף. אני משתדלת לא לשדר לחץ ולחכות שמשהו ישתנה באופן טבעי אך הזמן עובר והתזונה שלה די לקויה. אציין כי יש לה רק 4 שיניים קדמיות. בנוסף- בתקופה בה אכלה אוכל טחון היא אכלה כמויות לא מבוטלות של מרק עם עוף, ירקות וגריסים וניזונה הרבה יותר טוב מעכשיו. מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תזונת תינוקת בת שנה וארבעה חודשים - תגובה

יעל משיח ארזי
    13/11/2011

מיטל שלום
    דרושה כאן הרבה סבלנות יצירתיות ועם זאת ללא לחץ וטררם מיותר סביב האוכל כי הקטנים קולטים ומנצלים את תשומת הלב.
    נסי לאכול בחברה אפילו את אותו האוכל שאת מציעה לה תאכלי בעצמך. כמו כן נסי לעשות שילובים אם אוהבת רסק נסי פירה ולשלב בו מזולה / חמאה / שמן
    נסי קציצה רכה שאליה את יכולה להכניס ירקות, נסי חביתה כמו פיינקייק כמו לחם.
    שאלי האם בגן אוכלת בתאבון את הפרוסה והפחמימות בצהריים אם כן נסי לשלב קטניות (עדשים/שעועית/ אפונה /פול /חומוס) שמספקות יותר ברזל וחלבון.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך

מיטל
    13/11/2011

תודה על התגובה המהירה. כעקרון אני מנסה לתת לה לטעום מכל דבר באלפי וריאציות. היא מאוד בררנית ולרוב מסרבת אף לטעום. שמתי לב גם לנטייה להסכים לטעום מאכלים בצבע מסויים ( ירוק ולבן ) ולסרב לאכול מאכלים כתומים או אדומים. הבעיה העיקרית היא העדר הנכונות לטעות ושכבר טועמת- אם המרקם חדש מייד מוציאה החוצה... אין לי בעיה להעזר בסבלנות אך השאלה היא האם לא יווצרו חוסרים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך - תגובה

יעל משיח ארזי
    13/11/2011

את יכולה לנסות ולשלב את המזונות שפחות אוהבת לאכול בתוך המזונות שיתר אוהבת לאכול בצורה שלא תשים לב למשל על ידי שילובם בתוך פשטידה או בתוך קציצה או בתוך עוגה וכדומה וכך יהיה פחות חשש שתפסיד איזשהו מרכיב. כמו כן אני מאמינה שזהו שלב וזה יעבור.
    נסי למשל לתת פיצה ביתית עם רוטב עגבניות מתחת לגבנ"צ או שלבי בטטה / גזר בתוך הקציצה וכדומה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו