מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למה פיספסו אותי???מיכל27/11/2011
בתי בת חצי שנה יונקת באופן מלא מלידה.
לפני חודשיים התחלתי איתה טעימות - זה התחיל מירקות שונים בנפקד למשך מספר שבועות ולאחר מכן הפכו למרק ולאחר מכן גם מרק עם קטניות. היא אכלה גם מחית אבוקדו וטחינה גולמית - במשך החודשיים הללו היא אכלה בתאבון רב את אשר נתתי לה.
לפני שבוע בדיוק החלה לסרב לאכול כל דבר - היא עושה פרצוף נגעל ומתחילה להשמיע קולות של הקאה. גם למטרנה התגובה זהה - אפילו כשהיא ממש רעבה היא סוגרת את הפה ולא מוכנה לטעום כלום.
מה נשתנה? ומה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה פיספסו אותי??? - תגובה
איילת בר28/11/2011שלום מיכל,
את מתארת מצב בו ביתך לא מוכנה לאכול דבר.
צריך לבדוק האם בקו הבריאות. האם היא מקוררת או משהו מפריע לה.
ממליצה לך לגשת לרופא שלה.
האם את עדיין מניקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיספו אותי?
מיכל29/11/2011היא לא מקוררת והיא בקו הבריאות.
אני עדיין מניקה באופן מלא כי היא לא מוכנה לטעום שום דבר אחר.
אני חייבת להדגיש שעד לפני שבועיים בערך היא אכלה וטעמה הכל כולל מטרנה שהיה צריך ולא עשתה שום בעיות - ופתאום הכל השתנה
ניסיתי בימים האחרונים לחזור להתחלה ולתת לה כל ירק בנפרד ולא מרקים - וכמו בהתחלה עם האצבע ולא בכפית - כלום לא עוזר
וגם כשהיא רעבה מאוד - היא סוגרת את הפה חזק ומוכנה לפתוח אותו רק ל"ציצי"..
אני בטוחה שאין קשר אבל רק כדי לתת לך את כל המידע - יש לה ריפלוקס והיא פולטת המון. היא נשקלה לפני 3 שבועות שהייתה בת 5 וחצי חודשים ועמדה על 6.50 קילו והיא באחוזון 25 .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיספו אותי? - תגובה
איילת בר30/11/2011שלום מיכל,
ראשית חשוב להמשיך להניק אותה הנקה מלאה כדי שתקבל הכל מהחלב שלך.
צריך לזכור שמדובר בתינוקת בת חצי שנה. שהחלב שלך עדיין יכול לספק את צרכיה.
תינוקות מתפתחים בקצב מהיר וכך גם ההרגלים שלהם משתנים.
כמו במזון אנו רואים תינוקות שישנו לילה שלם ופתאום התחילו להקיץ בלילות.
במצבים אלו צריך להוריד פרופיל ולא להלחץ. לראות זאת כשלב בחיים.ולהמשיך לנסות.
ההמלצה שלי היא לעשות הפסקה בהכנה מזון במיוחד בשבילה.
תשתדלי לבשל מזון שמתאים גם עבורך וגם עבורה. פחות מטובל.
כך לא תרגישי שבשלת במיוחד בשבילה והיא צריכה לאכול. כי יש לה מנת מזון שלא סיימה. מצב זה גורם לך תסכול.
המטרה ליצור מצב בו את אוכלת ועל הדרך מאכילה אותה.
כך את תרגישי פחות לחוצה. ויש סיכוי רב שהיא תתעניין יותר במזון שלך.
מאמינה כי זה שלב שיעבור.
אשמח לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)