מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סנדביצים בגןרחלי29/11/2011
הבן שלי בן שנה וחודש ומסתמן כחובב פחממות לא קטן (כנראה ירש את זה ממני).
מבחינת משקל נראה שהוא בסדר כי גם בגבוה וגם במשקל נמצא באחוזון 75%.
האוכל בגן נהדר. אבל גיליתי שהוא אוכל ארוחות בוקר בטירוף ואז לא אוכל כמעט בצהריים אז ביקשתי שיגבילו את כמות האוכל בבוקר. היום בשיחה עם הגננת היא אמרה שהוא הסכים רק לאכול לחםץ שאלתי כמה לחם הוא אכל, היא אמרה שאכל 4 פרוסות- חתוכות לחצי עם גבינה. האם זה סביר? זה נשמע לי כמו כמות של אדם בוגרת (2 סנדויצים כפולים) מה גם שלא ממש מזין- סתם פחממות ריקות.
יש לציין שלפני הגן אני מניקה אותו והוא אוכל בננה. ובבית בסופש הוא מסתפק בדיסת שיבולת שועל (ככף) + בננה.
בנוסף, מובן שהוא מקבל עוד 2 כריכים בסוף היום- שהם גם סה"כ פרוסה.
אנא המלצתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סנדביצים בגן - תגובה
יעל משיח ארזי30/11/2011רחלי שלום
אין ספק שיש העדפה למזונות מסויימים גם בגיל זה, האם מציעים להם מזון נוסף מלבד לחם? ירקות /ביצה / יוגורט וכו? אם כן בקשי שינסו לתת לו גם מהמרכיבים האחרים, אם לא ניתן לחתוך את הסנדביצים ל-2 ואז לתת בכל פעם 1/2 סנדביץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחממות
רחלי28/04/2012אז מאז ההעדפה שלו לפחממות גדלה.
זמן האחרון הבן שלי רוצה לאכול בעיקר או רק פחממות ולחם. מעבר לעניין הבריאותי הוא כרגע בעקומת משקל גובה של בערך 80% אז זה עניין של השמנה גם כן. קודם כל רציתי לשאול כמה פרוסות לחם אפשר לתת ביום היות ובגן הוא דורש (וכנראה גם מקבל) לא מעט.
חוץ מזה. איך כדאי לפעול בנושא? ברגע שהוא רואה לחם- כל מה שיש לו על הצלחת נמחק וכמובן שאני לא רוצה לעשות איתו מלחמות על אוכל.
לא להציע פחממות בתחילת הארוחה ואז להביא אותן? כי ברגע שיש אורז/פסטהלחם וכו הוא לא נוגע בכלום.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחממות - תגובה
יעל משיח ארזי28/04/2012היי רחלי
כמובן שבגיל זה לא עושים דיאטה אך ניתן לעזור בצורה מתוחכמת למשל
אם מכינים פסטה / פתיתים וכדומה ניתן לערבב את הפחמימה עם ירקות כמו תבשיל : למשל אורז עם גזר וקישוא מגורד או פשטידת ירקות עם מעט קמח במקום הפתיתים והפסטה.
לגבי הלחם את יכולה לנסות לעבור ללחם קל זהו סה"כ אותו לחם כמו הרגיל רק פחות דחוס לכן מכיל פחות קלוריות.
קשה לי להגיד לך כמה פרוסות לחם ביום כי אוכל גם פחמימות נוספות במהלך היום , אך אם ניראה לך שיש העדפה ללחם נסי פחות לשלבו בארוחות ולספק את הפחמימה בצורה אחרת : כמו שציינתי קודם
ממליצה להיפגש עם דיאטנית לקבלת רעיונות נוספים והכנת תוכנית אכילה לדוגמא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)