בן שנתיים. המון המון תודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים. המון המון תודה
    חנוכה
    28/12/2011

שלום רב...

אני פונה אלייך בבקשה לתמיכה וייעוץ...
    בני נולד במשקל של 4 ק"ג, עד גיל 7 חודשים ינק באופן מלא ונע על אחוזון של 75%. בגיל חצי שנה ראינו כי משקלו קצת מזגזג והחלטנו להוסיף מטרנה אך לקח לו המון זמן עד שהסכים (חודשיים בערך..) בכל אופן, בשלב הזה ירד לאחוזון 50. מאז הוא נשאר קבוע על אחוזון זה (מדי פעם קצת יורד ממנו ומדי פעם טיפה עולה.

כיום, בן 2 ו3 חודשים ושוקל 13 ק"ג. גובה 91 ס"מ.

הוא ילד מתוק, חכם ונורא מפותח רגשית.

מגיל 9 חודשים עד גיל שנה וחצי היה חולה ה-מון במחלות ילדים: צינון, שלשולים ועוד... וגם עם נטיה לאסטמה.

אנחנו מאוד מלווים אם בתחום הריאות- ע"י רופא ראות מקסים, אם בענייני טיפת חלב- ע"י אחות מיוחדת במינה.

בכל אופן, אני פונה אלייך כי לצערי אני חווה את עצמי כאמא מאוד מאוד דאגנית בנושא אוכל. בני לא ילד אכלן. נהנה מאוד מלשחק על פני לשבת ולאכול.
    מאוד בררן באוכל. לא אוהב להתנסות בדברים חדשים. לא אוכל בבית ירקות.
    בעניין האוכל - אני דיי מחורפנת אם כי אני כל הזמן בעבודה עם עצמי על התמודדות בריאה עבורו בעניין זה

במעון מוסרים לי כי הוא אוכל אך לא בכמויות גדולות. הוא מסכים לאכול שם דברים שבבית הוא לא טועם (סלט ירקות, טחינה ועוד). אוכל ארוחה בשרית מדי יום אבל שוב, לא בכמויות.
    אני מוכנה להכין לו ולשהקיע מבלי להתעצל כלל אבל לרוב אני מכינה והוא לא אוכל..או שטועם ואומר שהוא לא רוצה.
    דבר נוסף שגיליתי שיש תקופות שפתאום הוא לא אוהב משהו שחודשים אהב ואכל ואז הוא לא מסכים לגעת.
    כ"כ קשה לנו בחופשים ושבתות כי זה דיי מתסכל כל נושא האוכל.

כרגע החלטתי לקחת צעד אחורה בענייני אוכל.

לגבי לו"ז כשהוא חוזר מהמעון: בדר"כ פרי (אוהב תפוח, לפעמים בננה. בעבר מאוד אהב תפוז... פתאום הפסיק לגעת..)
    לפעמים כשהוא חוזר ממש רעב הוא אוכל קרונפלקס\צ'יריוס עם חלב.

לאחר מכן לפעמים ממש עוגיה\ביסקוויט

ארוחת ערב- ביצה עם לחם וגבינה (לא תמיד אוכל את כל הלחם, ירקות אני תמיד חותכת אבל הוא לא אוכל), פיצה עם זעתר וירקות (כאמור, לא אוכל את הירקות), דייסת קוואר (מאוד אוהב), טוסט\פיצה (אוהב), טונה (בעבר מאוד אהב- היום לא מוכן לאכול, במעון אוכל), פתיתים עם חלב...

כיצד לעזור לו? כיצד לעזור לעצמי?

אני רוצה להיטיב איתו ואני מרגישה שאני לא מצליחה לעלות על דרך המלך בעניין הזה

יש לציין שבעלי ואני בעלי נטיה להשמנה כך שדיי מוזר שבננו רזה ככה ולכן נראה לי שמשהו לא בסדר ועוד דבר זה הבררנות והאי מוכנות לנסות ולהנות מאוכל נורמאלי

לא יודעת אם הצלחת לשרוד עד כה. ממש אודה לתובנה ולעזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים. המון המון תודה

הוספת תגובה

• בן שנתיים. המון המון תודה - תגובה

יעל משיח ארזי
    29/12/2011

חנוכה שלום
    ממליצה לך ללכת לדיאטנית קלינית בקופת חולים על מנתת שתעזור לך בצורה מפורטת וכוללת יותר
    אך בינתיים נסי להעשיר את המזון שמוכן לאכול באמצעות שמנים בריאים כמו טחינה גולמית או שקדייה בתוך דייסת הקוואקר או חביתה מעורבבת עם גבינה או פירה עם חמאה או מזולה או שמן או קציצות עם ירקות וכדומה . נסו לאכול איתו נסו לשמש דוגמא. הקפידי לתת את השתייה / המרק / הירקות בסוף הארוחה על מנת שיאכל קודם את האוכל עצמו.
    כל עוד מתפתח יפה ונמצא במעקב של רופאים ואחות טיפת חלב אין סיבה לדאגה אך מציעה לך ללכת לפגישה עם דיאטנית
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו