מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בת 9 חודשים!! עזרה בבקשה!!דיקלה05/01/2012
שלום יש לי תינוקת בת 9 חודשים שתזונתה היא:
6:30- מטרנה + כף דייסת שיבולת שועל בבקבוק 180 מ"ל
9:00- ארוחת פירות
12:00- ארוחת מרק ירקות+ עוף
15:00- מטרנה 180 מ"ל
18:00- מטרנה 180 מ"ל
20:00- מטרנה 180 מ"ל ולישון
יש לי כמה שאלות בבקשה:
1. האם היא אוכלת יותר מידי תמ"ל לגילה?? האם אני צריכה להוסיף לה ארוחת נוספת?
2. באיזה בשעה?? במקום הבקבוק של 18:00?? אז תאכל רק 3 תמ"ל. 3 תמ"ל זה בסדר?
3. מה להביא לה לאכול במקום? אולי יוגורט אם כן כמה אחוזי שומן לקנות לה?? ואם תוכלי להמליץ לי מה בדיוק לתת אני אשמח
4. אני נותנת לה תוספת לתמ"ל בבוקר ורציתי לדעת האם כדי להוסיף לה גם בארוחה האחרונה או שאולי להחליף לה את התוספת לארוחה האחרונה? מה עדיף
תודה וסליחה על עומס השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 9 חודשים!! עזרה בבקשה!! - תגובה
איילת בר05/01/2012שלום דקלה,
את בהחלט יכולה לתת לה ארוחה נוספת.
אם היא כבר יושבת לבד בכסא ומסוגלת לאכול באופן עצמאי תצרפי אותה אליך לארוחת הערב.
תוכלי לתת לה ביצה מקושקשת עם עגבניה מרוסקת.
או יוגורט 3% עם מלפפון מגורר
תציעי לה לאכול מהמזון שאת אוכלת כדי שתתנסה בטעמים חדשים.
- המזון המוצק מחליף את התמ"ל. אם תדרוש עוד את יכולה לתת לה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.. כמה שאלות בעניין תשובתך
דיקלה09/01/2012כן היא יושבת לבד כבר מזמן, אבל עדין לא אוכלת עצמאית (האמת שלא ניסיתי מפחיד אותי קצת)
1. אמרת שמותר לתת לה ביצים ודברי חלב?? חשבתי שמותר רק מגיל שנה.
2. אמרת שאפשר לתת לה לאכול יוגורט עם מלפפון ירוק מגורד, אם כדי לקנות את היוגורטים של הילדים או שהם סתם ממותקים ועדיף את הרגילים??
3. לגבי הדייסה לא ענית לי ואשמח לתשובה.
היא אוכלת כשקמה ב 6:00 דייסת שיבולת שועל בבקבוק האם אפשר לתת לה גם בארוחה האחרונה ב 20:00 את הדייסה?? או שלא מומלץ פעמיים ביום?? במידה ולא מומלץ האם כדי להחליף ולהביא לה את הדייסה לפני השינה??
(פשוט לאחרונה ניראה לי שלא מספיק לה רק תמ"ל בערב)
מודה מאודדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.. כמה שאלות בעניין תשובתך - תגובה
איילת בר10/01/2012שלום דיקה,
בגיל תשעה חודשים אפשר לחשוף אותה לאכילה עצמאית בכפית בהשגחה מלאה.
כך תוכל ללמוד לאכול באופן עצמאי.
לשאלתך על הביצה. הכל תלוי בגישתך.
האם החלטת לתת ביצים אחרי גיל שנה או מגיל חצי שנה.
אם עדיין לא התחלת לתת לה ביצים את יכולה לתת לה את החלמון בלבד ואת החלבון להתחיל מגיל שנה.
ממחקר למחקר ההמלצות משתנות. כרגע משרד הבריאות ממליץ לתת ביצה מגיל חצי שנה.
ממליצה לך לתת לה את החלמון (הצהוב).
לשאלתך על מוצרי חלב.
חלב ניגר אסור לתת מתחת לגיל שנה
יוגורט את יכולה לתת לה רצוי מחלב עיזים.
לגבי שאר הגבינות תלוי בגישתך אם את תתני חלב פרה או לא.
לא כדאי לתת יוגורט עם תוספת סוכר. עדיף להוסיף יוגורט למחית פירות טבעית.
אם את חוששת לגבי המלפפון את יכולה לרסק אותו במררת דקה במיוחד.
אין בעיה לתת שיבולת שועל גם בערב. ממליצה לך להכין לה דיסה קצת יותר סמיכה ולתת לה בכפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל תשעה חודשים
דיקלה17/01/2012תודה רבה על תשובתך המפורטת..
1. אני רוצה לשמוע לעצתך ולהביא לה את הצהוב של הביצה אבל באיזה צורה את מציעה לי להביא לה (אף פעם לא אכלה אוכל מוצק רק פירות ומרק טחונים לגמרי) ביצה קשה אני מפחדת שהיא עלולה להחנק, ורכה אני לא יודעת האם מותר מבחינת חיידקים
2. עדין אף פעם לא אכלה מוצרי חלב (חוץ ממטרנה כמובן) ואם את אומרת שיותר בריא יוגורט מחלב עיזים אני יחפש לאיזה חברה יש, אבל זה לא חייב להיות משהו שמיועד לתינוקות נכון?? כל חברה שרשום יוגורט עיזים זה טוב עבור גילה??
3. מה זה אומר חלב ניגר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל תשעה חודשים - תגובה
איילת בר19/01/2012שלום דיקלה,
לגבי הביצה תרסקי לה אותה עם עגבניה.
לגבי מוצרי חלב לתת רק יוגורט עיזים מכל חנות שמציעה זאת.
ממליצה על נקי ללא תוספות. פירות או ירקות תוסיפי בעצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)