מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמות אכילה מספקתאמא שלה03/02/2012
שלום, בתי המקסימה בת חמישה חודשים, ורציתי להתייעץ לגבי ארוחות במשך היום מאחר ואני מעוניינת להפסיק להניק ולעבור לתמ"ל לגמרי.
העניין הוא שהילדה בלי עין הרע אוהבת לישון..ישנה לילה שלם (19:30-20:00 עד 06:00-06:30), וגם במשך היום אני מעירה אותה לאחר שעוברות 4 שעות בין ארוחה לארוחה..כך שאין הרבה הזדמנויות לאכול. בגלל שהיא יונקת, אני איכשהו דוחפת עוד ארוחה אחה"צ כדי שתאכל 5 פעמים ביממה ולא 4:
אוכלת ב06:30, 10:30, 14:00-30, 17:00, 19:30. אפשר לראות שארוחת אחה"צ הכרחית כי לא תחזיק מ14:00 עד 19:00
שתי הארוחות של עשר ושתיים הן בקבוק וטעימות כרגע.
הבעיה היא שתמ"ל יותר יושב בבטן, וזה נראה לי ממש האבסה להאכיל בתמ"ל גם בחמש וגם בשבע..והיא ממש לא במקום שמוצקים מחליפים ארוחה.
מה לעשות?
**אגב אוכלת נוטרימגן כי רגישה עורית לחלב, אם זה משנה משהו...
כמות התמ"ל בארוחה משתנה - היתה תקופה של 180 והיום 120 (אולי כי היא מקוררת). אחוזון 50-75% מרגע לידתה ועד עכשיו. נולדה 3680.
תודה...!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות אכילה מספקת - תגובה
יעל משיח ארזי03/02/2012אמא שלום
כל עוד הטעמות נותרות טעימות ולא מתחלפות לארוחה השאירי את כמות התמ"ל כמו שהייתה בלי להתחשב בכמות שהטעימות מספקות.
את יכולה להעזר בחישוב משקל גוף כפול 150 לחלק למספר ארוחות וכך תוכלי לדעת אם מקבלת פחות או יותר כמות מספקת של תמ"ל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות אכילה מספקת - תגובה
לירון פז04/02/2012שלום אמא,
הכי חשוב להקשיב לצורכי ביתך. אין דבר פסול בלהציע בקבוק נוסף, אבל בטח שלא בכוח או בהאבסה. אם ביתך ממשיכה לשמור על עקומת הגדילה שלה(משקל לגיל) ואין ירידה במשקלה או חוסר עליה דרסטי(מעקב בטיפת חלב), אז היא מקבלת את כמות המזון המתאימה עבורה. יש תינוקות האוכלים 4 פעמים ביום ויש כאלה האוכלים 6 פעמים ביום, גודל הארוחה, ויעילות היניקה משתנים בין תינוק לתינוק, אז המשמעות היא לא רק למספר הארוחות אלא כמובן גם לנפח הארוחה. במעבר לתמ"ל, הייתי מציעה שתמשיכי להציע בקבוק נוסף, אך אם ילדתך לא נראית מעוניינת, הניחי לה, כנראה שהיא שבעה.בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)