הנקה ושאיבה בגיל 10 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנקה ושאיבה בגיל 10 חודשים
    מיטל
    14/02/2012

בני בן 10 וחצי חודשים, יונק ואוכל מוצקים.

מאז שנכנס לגן בגיל 6 חודשים, אני שואבת חלב ונותנת למטפלות. אף פעם לא האכלתי אותו בתמ"ל
    מגיל חצי שנה הוא גם אוכל מוצקים ומאוד נהנה מהם. כיום הוא אוכל הכל - פירות, קטניות, פחממות, וכו'.
    הבעינ היא שכמות החלב שאני מסוגלת לשאוב מסתכמת בבקבוק אחד ליום (הוא יונק בבוקר, אחרי הגן ולפני השינה) והמטפלת בגן רוצה שאביא עוד כי הוא בוכה כאשר רואה את שאר הילדים מקבלים עוד בקבוק.
    אני מבינה שעבורה זו טרחה רבה להתמודד עם תינוק בוכה, ויותר נח לתת בקבוק מאשר להאכיל. אני לא מעונינת להתחיל בגיל הזה להאכיל אותו בתמ"ל.
    חשוב לציין שכאשר הוא איתנו בבית, הוא לא יונק באמצע היום, אלא רק בבוקר, אחה"צ ולפני השינה.
    מה את מציעה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנקה ושאיבה בגיל 10 חודשים

הוספת תגובה

• הנקה ושאיבה בגיל 10 חודשים - תגובה

לירון פז
    14/02/2012

מיטל שלום,
    באופן כללי אני מסכימה איתך בנושא- אין סיבה להתחיל עם תמ"ל בגיל 10 חודשים אם בנך מתקדם יפה עם המעבר למוצקים, ומקבל בנוסף עוד 3 ארוחות של חלב אם. למרות זאת, צריך לוודא שהבכי שלו לא נובע מרעב, וניתן להציע לו תוספת של מזון מוצק כאשר הוא בוכה(אימרי למטפלות) ונוזלים כמובן(מים מורתחים ומצוננים) לוודא שהוא לא צמא. כתבת שאת מביאה בקבוק של חלב שאוב לגן, מתי הוא מקבל אותו?כתוספת לארוחת מוצקים? בנוסף, ייתכן שהוא אוכל פחות טוב מוצקים בגן ועל כן הוא רעב יותר, וזקוק לכמות חלב גדולה יותר, תוודאי את גודל ארוחות המוצקים בגן, והאם הוא אוכל בדומה לבית. רק אם תוספת של מזון מוצק לא עוזרת, ואין אפשרות למתן חלב אם בנוסף לכמות שאת נותנת, בשביל להקל על כל הצדדים, הייתי שוקלת מתן בקבוק אחד. יש לקחת בחשבון, שייתכן שכמות החלב תיפגע כתוצאה מכך מכיוון שיהיה פחות רעב שיגיע מהגן, וינק פחות(וכמות החלב תפחת). תבקשי מהגננת שתערוך רישום אכילה, ותראי אם הבכי של בנך נובע מצריכת מזון פחותה יותר במהלך הגן, או רק צורך ביניקה מהבקבוק וקבלי החלטות בהתאם. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ושאיבה 10 חודשים

מיטל
    14/02/2012

תודה על התשובה המהירה
    מה את ממליצה לתת בבקבוק הנוסף? אני לא מרגישה שיש צורך בתמ"ל כי הוא שוקל 10 ק"ג ומתפתח יפה. אני חושבת שהוא לא רעב כי הוא אוכל מספיק מוצקים גם בגן. אני חושבת שהוא רוצה להתפנק עם הבקבוק. האם ניתן לתת בקבוק נוסף עם חלב שקדים (שקדיה מהולה במים) / מיץ ירקות או פירות סחוטרי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ושאיבה 10 חודשים - תגובה

לירון פז
    14/02/2012

לצערי אין לי תשובה חד משמעית בנושא. אם לדעתך מדובר על פינוק, את יכולה לנסות ולתת לו מים בקבוק וייתכן שזה יעשה את העבודה. אופציה של מתן מיץ פרי/שקדיה, היא מעט בעיתיית מכיוון שאז ייתכן ובנך יתרגל לשתיית מיצים ואנו לא מעוניינים להרגיל אותו לכך(לטעם המתוק, שתיית מיצים היכולה לגרום להשמנה ולעששת). השרשת ההרגלים מאוד חשובה בשלב זה, ולכן ההמלצה היא לאכול פרי בכפית ולא לשתות מיץ של פירות. לא מומלץ לתת ירקות או פירות בבקבוק, (אלא בכפית כארוחה). תנסי את נושא המים, ואם זה לא עוזר לשיקולך. מגיל שנה תוכלי להוסיף חלב ניגר בבקבוק. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו