מסרב לבקבוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מסרב לבקבוק
    אליס
    16/02/2012

שלום!
    בני בן 6 וחצי חודשים בימים אחרונים מסרב לאכול ולשתות מבקבוק,הוא ניזון ממטרנה מגיל חודש.מגיל 5 חודשים אוכל ירקות ופירות מאוד יפה.בבוקר ולפני השינה אני נותנת לו דייסות אורז או קורנפלור,כאמור עכשיו הוא מסרב לאכול מבקבוק ואני נותנת לו דייסות מכפית,זה לוקח המון זמן והוא לא מסיים את המנה שלו אף פעם.איך שאני מביאה לו בקבוק או שהוא נושך את הפטמה או שמסובב את הראש ולא לוקח אפילו שלוק קטן ובוכה.האם זה נורמלי?איך אני יכולה לתת לו לשתות מים?מה עושים במקרים האלו?עקומת המשקל שלו לא עקבית,הוא שוקל 8 קילו עם גובה 70 ס"מ.מתנהג רגיל,צוחק,משחק עד שזה מגיע לשלב של האוכל עם בקבוק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מסרב לבקבוק

הוספת תגובה

• מסרב לבקבוק - תגובה

לירון פז
    17/02/2012

אליס שלום,
    בגיל הזה תמ"ל או חלב אם הם המזונות הבסיסים של התינוק, ולכן אין דרך לוותר עליהם בשלב זה. מתי החלו העימותים סביב נושא הבקבוק?אם הבנתי נכון הוא אוכל מבקבוק פורמולה מגיל חודש(ללא הנקה?), האם היו בעיות האכלה כבר בערב? האם ערכת שינויים נוספים מבחינת האוכל והאכלה: בקבוק, פטמה, שינית פורמולה? אם מדובר במספר ימים בלבד, הייתי מציעה להחליף קופסת פורמולה(ייתכן ויש בעייה ספציפית עם המוצר הנוכחי, והטעם לא לרצונו ולכן הייתי מתחילה כך). כתבת שעקומת הגדילה שלו לא עיקבית, למה התכוונת?האם הוא שבר עקומות בעבר? האם היו בעיות ההאכלה כלשהן בעבר?תנסי לפתוח קופסה חדשה ולהוסיף כפית דייסת וניל לבקבוק הפורמולה, ותראי אם יש שינוי. אם אין שינוי, ואת נתקלת בהתנגדות ממושכת, הייתי הולכת להתייעץ עם איש מקצוע: דיאטנית או אחות טיפת חלב לוודא שאין בעיה עם נושא האכילה או האכלה או איזשהי הפרעה אורגנית (פצע בפה, מחוש שלא נראה..) אני מניחה שהכל בסדר, אך אם הבעיה נמשכת, כדי להתייעץ.בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו