ארוחת בוקר וערב לבת שנה במקום בקבוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ארוחת בוקר וערב לבת שנה במקום בקבוק
    רווית
    19/02/2012

ביתי בת אוטוטו שנה (חודש הבא). בזמן השביתה היינו 5 ימים אצל ההורים שלי (שינוי מיקום - היה קושי בהירדמות אבל לא הייתה בעיה עם אוכל).
    מאז שחזרנו הביתה (כבר כמעט שבוע) מסרבת לשתות מטרנה מבקבוק. גם בערב וגם בבוקר. מסובבת את הראש, ועושה קול של נגעלת (עושה כיחחח כזה כשלא רוצה משהו/מישהו)

יוצאת לה עכשיו שן טוחנת ראשונה (לא יודעת אם זה קשור) אבל מלבד זה שהיא נוטה לבכי וצריכה אותנו צמודים אליה, אין (טפו, טפו, טפו) שינוי משמעותי.

יש לציין שהיא קמה ב6 בבוקר (אני יוצאת לעבודה ב6 וחצי ולכן צריכה להאכילה לפני). ארוחת בוקר היא אוכלת בגן בסביבות 8 וחצי.

בערב היא אוכלת ארוחה אחרונה בסביבות השעה 6 וחצי, 7 (פעם היה בקבוק 210, עכשיו דייסה של מטרנה שאני מאכילה בכפית). במשך הלילה לא אוכלת/שותה (ישנה רצוף למעט שלפעמים קמה בגלל שהמוצץ נופל מהמיטה)

מה ניתן לתת לה לאכול בבוקר?
    האילוצים שלי הם שאין לי כל כך הרבה זמן, גם להכין וגם להאכיל.
    אם תוכלו לתת לי מספר רעיונות כדי שיהיה מגוון

לגבי הערב - האם זה בסדר לתת כל יום דייסת מטרנה? אם תוכלו לתת לי רעיונות גם בנוגע לזה? (יש לציין שבערב היא לא כל כך רעבה, ואוכלת יחסית מעט)

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ארוחת בוקר וערב לבת שנה במקום בקבוק - תגובה

לירון פז
    20/02/2012

רוית הי,
    זה בסדר לתת דייסה כל יום. את יכולה לעבור לדייסת קוואקר, ובנוסף ניתן להוסיף חלב ניגר מגיל שנה. בעיקרון, המטרנה מומלצת לפחות עד גיל שנה, לאחר מכן, אין המלצות חד משמעיות כלומר שאם ילדתך אוכלת מזון מוצק היטב, מבחינה כמותית ומגוונת, ועולה במשקל על עקומת הגדילה שלה, היא לא זקוקה למטרנה.
    מבחינה התפתחותית ביתך בשלב "אוכל אצבע", אך כמובן שיש להתאים את המזון לקצב התפתחותי שלה.
    רעיונות לארוחות בוקר או ערב יכולות להיות:
    1. לביבות ירק/פנקייקס(אפשר להכין כמות לכל השבוע)
    2. פסטה/פתיתים
    3. יוגורט לבן או במתיקות מעודנת- ניתן להמתיק עם כפית ממרח שקדיה
    4. כריך קטן מלחם פרוס(ללא הקשה) /צנים
    5. אומלט/ביצה קשה
    6. דייסת קוואקר/סולת
    חשוב לתת לילדים להרגיש את האוכל, ולאכול לבדם.
    בהצלחה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו