טעימות - בת 4.5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טעימות - בת 4.5 חודשים
    שיר
    26/02/2012

אז התחלנו לפני בערך שבוע.
    של ירק שלושה ימים . בטטה --- תפו"א --- קישוא --- גזר(הפסקנו בחשד לאלרגיה-פריחה בפנים) ---- אבוקדו.
    שאלותיי הן:
    מתי אפשר לנסות שוב גזר. אני לא בטוחה שזה בכלל מהגזר הפריחה שהייתה בפנים.
    האם להמשיך להציג ירקות ופירות חדשים או לעשות שילובים של נגיד בטטה,תפו"א וקישוא?
    כמה כפיות אפשר לתת ביום? אחות טיפת חלב אמרה לי עד 4 כפיות. אחות אחרת של טיפת חלב אמרה לי גג 2.
    אם 4 כפיות - כדאי לחלק ל 2 ארוחות? נגיד בוקר מאוחר וצהריים?
    שוב, אחות טיפת חלב אמרה שאני יכולה לתת הכל במינונים קטנים - טחינה,חומוס,שקדיה,עוף וכו'.... (חוץ מחלב ומוצריו ודבש כמובן) - האם זה נכון? ומתי להתחיל לשלב נגיד טחינה? מתי עוף?
    האם מרק ירקות שאני עושה כדאי לשים במקרר ולתת במשך שלושה ימים ממנו או עדיף להקפיא בקוביות קרח?
    אבוקדו - היום נתתי לה - ריסקתי במעבד מזון - יש בו שערות כאלו - זה לא מסוכן??
    אגס,תפוח - כדאי לאדות לפני? מה לגבי תמרים, אפשר לתת?
    תודה וסליחה על מבול השאלות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טעימות - בת 4.5 חודשים

הוספת תגובה

• טעימות - בת 4.5 חודשים - תגובה

לירון פז
    27/02/2012

טל שלום,
    ההמלצה בגיל הזה היא רק טעימות, כלומר עד 2 כפיות. הרעיון הוא בעיקר לחשוף את ביתך למרקמים שונים, טעמים שונים, לפעולת האכילה מכפית, ולהפחתת הסיכון לאלרגיות של מזון. לגבי הגזר, הייתי מחכה, אם יש חשד לרגישות, תנסי שוב בעוד כחודש, בכמות קטנה ובצורה מבודדת-כלומר רק גזר(על אף שרוב הסיכויים שהפריחה לא נבעה מהגזר). את יכולה לאחר שחשפת אותה למספר ירקות, לעשות גם שילובים, וכמובן לא כארוחה, אלא כטעימות-עד 2 כפיות. התזונה העיקרית והמרכזית היא עדין חלב האם/הפורמולה. אין הגבלה לגבי כמות יומית, פשוט תתקדמי לפי ביתך, ושיתוף הפעולה. אפשר לתת טעימות של הכל, מלבד מוצרי חלב, חלב ניגר ודבש בעיקרון. היזהרי מהשערות באבוקדו, ואם האבוקדו לא נטחן, בחרי זן אחר ללא שערות. כנ"ל לגבי התמרים. את יכולה להשתמש בסילאן. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ברור לי...

שיר
    01/03/2012

אפשר להתקדם בכמויות ולתת נגיד 4 כפיות ואח"כ 6.....
    היא מאוד אוהבת ודורשת....

לגבי סילאן - לתת אותו ככה ? או להוסיף לפירות?

ולגבי הקפאה/קירור - מה עדיף מבין השניים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ברור לי... - תגובה

לירון פז
    05/03/2012

אין בעיה לעלות בהדרגה לפי הדרישה מבחינת כמויות(תתקדמי בקצב שלה). לגבי הסילאן, זה ממש לא מוצר שהייתי מכניסה לתפריט אם ביתך מסתדרת בלעדיו(בשביל לא להרגיל אותה לרמת מתיקות גבוהה), הצעתי אותו מכיוון ששאלת על תמרים(וכרגע הייתי נזהרת ממרקם התמרים, וסיבי התמרים), אבל בהחלט אפשר להוסיף אותו לפירות. לגבי מתן מזון מהמקרר או המקפיא- כמובן שטרי זו האופציה העדיפה. לא הייתי נותנת מזון שנשמר יותר מיומיים-שלושה במקרר. באמצעות המקפיא את יכולה לחסוך עבודה, המזון נשמר זמן ארוך יותר במקפיא (ושמירה על הויטמינים והמינרלים כמעט מירבית).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו