גיוון מזונות לתינוקת בת שנה וחמישה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיוון מזונות לתינוקת בת שנה וחמישה
    שרונה
    28/02/2012

חודשים.

שלום רב ותודה רבה רבה על עזרתכן!

ביתי בת שנה וחמישה חודשים - במסגרת גן במהלך היום ( עד השעה 5 בערב).
    אני מאוד מתקשה בארוחות הערב ואין לי כ"כ ניסוין וידע כיצד ובמה כדאי לגוון לה את ארוחות הערב. ( חוץ מחביתה, גבינה לבנה- 5% / צהובה- 22% או 28%/ צפתית קשה- 5% ומעט לחם שחור - כחצי פרוסה וגם לא תמיד, לרוב לא אוכלת לחם- זו הארוחת ערב היחידה.-:( ...ולעיתים טוסט עם 2 סוגי גבינות, ירקות אני מציעה אך לא תמיד משתפת פעולה- זה בגדול המצב).
    אשמח לקבל רעיונות לגיוון לארוחות ערב קלות וטעימות ובעיקר בריאות מזינות ועשירות בברזל, ויטמנים, סידן וכל מה שחשוב בגיל הזה.
    בנוסף, זה בסדר בגיל כזה לתת גבינה לבנה - זה כדאי או לא בריא כלל וכדאי לדחות?
    בנוסף, מעדנים אני כלל לא מציעה ולא נותנת- הרבה סוכרים ואבקה, לא?
    ( בגן אוכלים מנת פירות בבוקר ומנה בשרית בצהריים- בשר/ עוף/ הודו נקבה + ירקות ופחמימה ובבוקר + ערב/ לילה לפני שינה- הנקה ( וכמובן ארוחת הערב שאני מתייעצת לגביה כי הנקה לבד זה לא מספיק) )
    גם אם אני מנסה להוסיף מנת פרי כמנת ביניים היא יותר משחקת עם זה ולא אוכלת.
    מבחינת המירקם- ניתן חתוך קטן או בשיטת אצבעות- ארוך וצר.
    אשמח מאוד מאוד לקבל רעיונות, טיפים והצעות לשיפור כי אני ממש לא יודעת ומתוסכלת מכך.....-:(
    תודה רבה,
    שרונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גיוון מזונות לתינוקת בת שנה וחמישה - תגובה

יעל משיח ארזי
    28/02/2012

שרונה שלום
    בגיל שנה וחמישה חודשים יכולה לאכול כבר הכל. לגבי גבינות מומלץ גבינות עד 5% ולפעמים גבנ"ץ בשל אחוז השומן הגבוה.
    ארוחת ערב יכולה להיות מעבר למעט ירקות וגבינה וחביתה: פשטידות ירקות / שקשוקה / לביבות ירק / קציצות טונה / דייסת קוואקר וכדומה
    לגבי המעדנים כמובן שאם גבינה ויוגורטים טבעיים מתקבלים בברכה הם עדיפים פי כמה וכמה על מעדנים מתוקים
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו