בת שמונה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שמונה חודשים
    לי
    01/04/2012

שלום, בתי בת שמונה חודשים והבנתי שכרגע היא אמורה לאכול שתי ארוחות מוצקים, והשאר הנקה. כשאומרים להחליף שתי ארוחות, קצת קשה לי להבין מה זה ארוחה, כי היא אוכלת כל שלוש שעות בערך במהלך היום - לפעמים יותר, לפעמים מעט, ארוחת ביניים כרגע יכולה להיות הנקה קצרה או קצת מרק וכדומה. כשניסינו טעימות היו דברים שאהבה יותר וכאלה שפחות, אבל בסך הכל הלך בסדר כשהיה מדובר רק בשתיים-שלוש כפיות. בגיל חצי שנה היו פירות שאכלה בתיאבון ( אגס עם טחינה או בננה עם טחינה), אבל עבר לה אחרי חודש והיא מוכנה לאכול רק כפית או שתיים של פרי. אוכלת בתיאבון מרק טחון (קישוא+ בטטה + שוקיים עוף/שווארמה הודו + תפו"א/אורז/שיבולת שועל/פסטה). אם המרק לא מספיק מתוק מהבטטה היא אוכלת פחות טוב, ואם אין בטטה - לא אוכלת בכלל. בננה הפסקתי לגמרי לתת כי עושה לה פריחה. כרגע יוצא שהיא אוכלת פעמיים-שלוש ביום מרק, וכפית או שתיים של פרי (עושה פרצוף ולא רוצה יותר). ניסתי לתת ביצה בערב והיא מדי פעם אכלה, אבל קשה לרסק את כולה כמו שצריך אז אני נותנת רק חלמון מרוסק עם קצת עגבניה. ולשאלות: מה לעשות בעניין הפירות? להמשיך לתת כל פעם כפית עד שתסכים לאכול יותר? איזה עוד ארוחות ביניים יש חוץ מפירות? האם כדאי לתת חלמון ביצה בערב למרות שפחות משביע אותה ממרק? (היא אוכלת מוצקים לפני האמבטיה, ואחרי האמבטיה יונקת ואז הולכת לישון. הנקה בלבד כבר לא מספקת אותה והיא מתעוררת רעבה תוך שלוש שעות, עם מרק בערב מתעוררת רק אחרי 6-7 שעות, ואפילו 8). אציין שמבחינת משקל אין בעיה, ואני איתה כמעט כל הזמן (כשאני לא איתה היא אוכלת מרק ויונקת חלב שאוב מבקבוק). אשמח לתשובות ועצות, היא הראשונה שלי ואני רוצה להיות בטוחה במה שאני עושה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת שמונה חודשים

הוספת תגובה

• בת שמונה חודשים - תגובה

יעל משיח ארזי
    01/04/2012

לי שלום
    טעימות הופכות לאט לאט לארוחה בערך כשמגיעים לכמות של כ150-200 גרם.
    נסי ללכת עם מה שאוהבת היות וירקות ופירות מספקים ויטמינים באותה מידה לא נורא אם מעדיפה את הירקות על הפירות אך את יכולה לנסות לתת דייסת קוואקר ולערבב עם תמר למשל ומעט שקדייה במקום הפירות.
    המשיכי להציע תתפליא שיום אחד פשוט תאכל
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

לי
    02/04/2012

אגב, ניסיתי דייסה כזאת של שיבולת שועל על בסיס מים עם בננה ושקדייה, והיא אכלה משהו כמו שלוש כפיות. אני לא מכינה את זה כי אני שמה לפעמים שיבולת שועל במרק, ולא נראה לי שיש צורך בעוד פחמימה. בכל אופן, שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו