מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת שנה ו-9 חודשים, בקושי אוכלתמירי13/05/2012
שלום!
בתי בת שנה ו-9 חודשים. לפני חודשיים היה הגובה שלה 82 ס"מ. משקל 10.290 ק"ג. כולם מעירים לי תמיד על כך שהיא מאוד רזה ושואלים אותי מדוע. בחודשים הראשונים לחייה היא היתה באחוזון 95 ומאז הלכה וירדה. מגיל 3 חודשים, נכנסה למעון לפעם בשבוע ומגיל שנה- כל יום. במעון מדווחים שהיא בקושי אוכלת. מבחינת התפתחות- מבחינה פיזית היא מאוד מפותחת- עושה דברים שגם בני 3 לא מצליחים מבחינת כושר גופני. קוגנטיבית- מפותחת- מבינה ומדברת עברית ואנגלית. סופרת עד 10 ומכירה חלק מאותיות אייביסי ואלף-בית. ילדה חברותית מאוד וללא פחדים. היתה חולה הרבה וסבלה מחוסר תיאבון, כשהיא הסכימה לאכול רק קצת מטרנה. לאחרונה התגלה אצלה שקד שלישי ושקדים מוגדים והיא אמורה לעבור ניתוח להסרתם. יש הרבה מזונות שהיא לועסת ויורקת בלי לבלוע. (למשל- עגבניה, מלפפון, גמבה, גזר, תפוח, אגס ועוד) (יש לה 14 שיניים, חסרות רק טוחנות אחוריות וניבים תחתונות). מבחינת כמויות- בטיפת חלב אמרו לי שהיא צריכה לאכול 6 ארוחות ביום, כשכל מה שהיא אוכלת בכל ארוחה ממלא כוס. אצלה זה שליש כוס במקרה הטוב ולפעמים היא מסרבת לאכול בכלל בשעה של האוכל שלה. מטרנה- היא יכולה לסיים 180 סיסי שכוללים 2 כפות דייסה, ולא יותר, אם עברו לפחות 4 שעות מאז שאכלה פעם אחרונה. (בטיפת חלב אמרו לי שזה מעט לגיל שלה). או 60-90 סיסי כהשלמה אחרי ארוחת מוצקים. יש מזונות שהיא לא נוגעת בהם למרות שמציעים לה כל הזמן בוריאציות שונות. למשל, אורז ותפוח אדמה. והרבה מאכלים שאני מכינה לה היא לא מוכנה לטעום, למרות שאני משקיעה בזה המון ומכינה לה כל הזמן אוכל חדש ומזין- היא לא נוגעת. גם לא נותנת לי להאכיל אותה- אוכלת רק לבד. בטיפת חלב הפחידו אותי שהיא לא מקבלת מספיק קלוריות לגדילה ולא מקבלת מה שהיא צריכה מבחינת ויטמינים. שאלות:
-האם ידועה התופעה שפעוטות לועסים ויורקים אוכל בלי לבלוע? מתי זה צפוי לחלוף?
- האם זה נכון שכמויות המטרנה לא מספיקות?
- האם המשקל שלה חמור עד כדי כך? (בגיל שנה שקלה 8.815 ק"גובגיל שנה ו-7 חודשים 10.290 ק"ג)
-מה אפשר לעשות כדי לעודד אותה לאכול יותר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה ו-9 חודשים, בקושי אוכלת - תגובה
דפי ליבר14/05/2012אימא יקרה
אכן המשקלים נמוכים ומה שיותר מפריע לי זה הירידה ההדרגתית באחזונים .
יש הרגשה שהילדה לא מכניסה מספיק קלוריות ולכן יורדת במשקל .
אני חושבת שבמקרה שלך לא נכון לתת עצות מבלי לשמוע ממך פרטים מדויקים , לעשות בדיקות דם ברזל , לבדוק מה קורה בפה בליעה וכו
כדאי במשך כמה ימים לעשות רישום מדויק של האוכל כולל השעות במעון , וגם רישום יציאות .
לאחר מכן אני מציעה לך לפנות לרופא ילדים ולבקש הפניה למרפאה המתמחה בתזונת ילדים .
לדעתי מגיע לילדה ברור רפואי , ומעקב צמוד למשך תקופה מסוימת .
לבריאות
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)