תינוק בן שנה שמסרב לאכול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן שנה שמסרב לאכול
    מרב
    01/08/2012

הבן שלי נהג להיות אכלן טוב, שאוכל הכל (רק בשר הוא לא כל כך אהב) ובשמחה. אבל מגיל 8 חודשים בערך זה התחיל להדרדר - בהתחלה הוא לא הסכים שיאכילו אותו, אחר כך לא הסכים לאכול בכסא, ובערך מגיל 10 חודשים הוא הצטמצם יותר ויותר במה שהוא מוכן לאכול. נכון לעכשיו, בגיל שנה וחודשיים, הוא מוכן לאכול רק פירות, יוגורט/גבינה לבנה, וטוסט (עם גבינה צהובה או בלי כלום). או בקבוק, כמובן. אבל הוא לא אוכל ירקות, קטניות, ביצים, או בשר; וגם לא תבשילים או רטבים משום סוג שהוא. אפילו מאכלים שהוא מאד אהב, כמו עגבניות, אבוקדו או טחינה, הוא כבר לא מוכן לטעום.
    מה עושים במצב כזה? אני לא רוצה לריב איתו שיאכל או לדחוף לו בכוח אוכל לפה (זה גם לא ממש אפשרי אפילו אם הייתי רוצה). ניסיתי לתבל יותר, לתבל פחות, לאכול ביחד איתו, להאכיל אותו, לתת לו לאכול רק בעצמו, לתת לו צעצועים שישחק תוך כדי, ואני כבר פשוט לא יודעת מה לעשות יותר... יש למישהי/מישהו רעיון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן שנה שמסרב לאכול

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה שמסרב לאכול - תגובה

דפי ליבר
    01/08/2012

האם הוא כל היום בבית או גם הולך למעון ?
    מה קורה אצל אחרים ?
    האם יורד במשקל ?
    אשמח לקבל תשובות ואז לחזור אליך
    דפי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

מרב
    01/08/2012

היי דפי
    הוא עדיין לא הולך למעון (יתחיל בסוף החודש). חצי מהזמן הוא בבית אתי, וחצי מהזמן עם מטפלת, בעלת כישורי בישול טובים משלי (לא שזה עוזר לה, אבל היא מנסה). עברו כבר שלושה חודשים מהביקור האחרון בטיפת חלב, אבל אני לא חושבת שהוא ירד במשקל, אם כי זה גם לא מרגיש שהוא עלה הרבה. הוא תינוק גבוה, אבל הוא לא שוקל הרבה - בפעם האחרונה שהיינו הוא היה באחוזון ה 75-80 מבחינת גובה, ובאחוזון ה-50 מבחינת משקל (בגיל חצי שנה הוא היה באחוזון ה-97 בגובה ו-65 במשקל, אני לא יודעת אם זה אומר משהו. אז הוא עדיין אכל מאד יפה).

אמרו לי שכדאי לחכות שיתחיל ללכת לפעוטון ושם הוא יראה אחרים אוכלים ויקבל חשק, אבל באמת נראה לי שהוא רעב - על כל פנים, כשמגיע השלב לקבל את הבקבוק של הערב, הוא עוקב אחר ההכנה שלו וממש לא מסוגל לחכות שהוא יהיה מוכן. גם פתיחה של ארון האוכל מתקבלת בצעקות התרגשות, כי הוא יודע שאנחנו שומרים לו כתמתמינים ובייגלה במדף העליון (אני משתדלת לא לתת לא הרבה, רק כמה חתיכות ביום).

תודה רבה, מרב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות - תגובה

דפי ליבר
    02/08/2012

גם אני בעד לחכות לרגע שיכנס למעון ובנתיים לתת לו את מה שמוכן לאכול בלי לחץ מבחינת מוצקים וכל השאר בקבוק . כל זה לתקופת זמן מוגבלת .
    לפעמים טוב לעשות הפסקה ממאבקים והשתדלויות לתת לזמן קצת לעבור ולאחר מכן להתחיל מקו חלק .בנתיים לא להשאיר אותו רעב לחזור לבקבוק .
    זו דעתי האישית , אשמח לקבל דיווחים בהמשך
    בהצלחה
    דפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו