מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בת 7.5 חודשיםטל28/08/2012
שלום,
הבת שלי אוכלת מוצקים מגיל 6 חודשים עד לפני שבועיים בערך. היא כ"כ נהנתה מארוחות מוצקים שאפילו התחילה להעדיף מוצקים על בקבוקי חלב.
בשבועיים האחרונים חל שינוי מוזר. היא נועלת את הפה כאשר אני מתקרבת עם כפית. חשבתי שאולי נמאס לה מאותם טעמים, אז ניסיתי לגוון וזה לא עזר.
לפעמים היא כן קצת פותחת את הפה, אבל ברגע שאני מתחילה להאכיל, האוכל בפה גורם לה לרפלקס הקאה. בעקבות התופעה חזרנו כמעט באופן מלא לבקבוקים.
היינו אצל הרופא שאמר שהכל בסדר והוא לא רואה שום דבר פיזי שיכול להציק לה.
רציתי לשאול מה כדאי לעשות ואיך להמשיך?
האם לעשות לגמרי הפסקה ממוצקים? לכמה זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 7.5 חודשים - תגובה
עדי אפרתי רסולי29/08/2012הי טל ,
במהלך ביסוס האכילה משניםן תינוקות הרבה פעמים את התנהגות האכילה שלהם . באם אין שום קושי פיזי נראה ( אולי יציאת שיניים ?...) הייתי ממשיכה להציע אך מגיבה לתגובותיה , באם מסרבת מפסיקה .
כמו כן נסי אולי לשנות מעט את המרקם למעט גס יותר - למשל מעוך במזלג אולי תהנה מכך יותר . או אולי את הטמפרטורה - אולי תעדיף מזונות קרים/ חמים ?
הקפידי לערב אותה בארוחה - תני לה כפית משלה להחזיק , אפשרי לה לגעת באוכל ולהתלכלכך ,
נסי ליצור ארוחות בהן גם את אוכלת מולה - חיקוי זו הדרך הטובה ביותר ללמידה של תינוקות ( וגם שלנו ....)
הקפידו על ארוחות מסודרות - והמנעי מלהציע כל היום מזנות מוצקים - עד פעמיים ביום בשלב הזה יספיקו
נסי להאכיל אותה עם האצבע שלך או שלה - כך אולי יגרה מעט פחות את רפלקס ההקאה
והכי חשוב - אל " תכריחי" אותה לאכול - שימרי על האוירה החיובית סביב האכילה ואני בטוחה כי תחזור לאכול .
שימי לב כי ממשיכה לשמור על קצב גדילה תקין ,
אשמח מאוד לשמוע איך התקדמתן ...
יום טוב !
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)