תינוק בן 11 חודשים מסרב לאכול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 11 חודשים מסרב לאכול
    אני
    20/09/2012

שלום,
    עד לפני שבוע הבן שלי אכל 3 ארוחות מוצקים ביום: בבוקר רסק פירות, בצהריים דייסת קוואקר עם שקדימון ואחרי הצהריים הודו/עוף/קוסקוס עם ירקות או פתיתים.אחרי המשפחתון ועד הבוקר הוא רק ינק.
    ביום חמישי שעבר הוא חלה בוירוס והחל להקיא.
    ביום שישי הוא אושפז ליומיים ובאשפוז קיבל עירוי. במהלך האשפוז גם החל לשלשל.
    ביום-יומיים האחרונים החל לחזור לעצמו למעט האוכל.
    ניסינו לתת את האוכל המוכר, גם בצורת רסק וגם בצורת חתיכות.
    במקרה הטוב טועם מעט מאוד ודוחה את המזון.
    במקרה הרע ממש עושה פרצוף של עומד להקיא ומוציא את האוכל בעזרת הלשון.
    לבנתיים יונק הנקה מלאה.
    מה עושים?
    בנוסף, אשמח לדעת האם בגיל הזה צריך כבר לאכול ארוחת ערב ומה? ובכלל האם התפריט שציינתי עד כה בסדר?
    תודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דילגתם עלי ...

אני
    20/09/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 11 חודשים מסרב לאכול - תגובה

דפי ליבר
    21/09/2012

תינוק שעבר מחלה צריך זמן להתאוששות [כמו מבוגר] הייתי ממשיכה להציע אבל לא בכוח ולא לוחצת ומשלימה עם הנקה או תמ"ל .
    לגבי ארוחת ערב בהחלט להוסיף אפשר לתת ביצה מרק ירקות פשטידות פסטה תפוחי אדמה מוצרי חלב .
    בגיל 11 חודשים אני ממליצה לנסות לעבור לאוכל אצבעות כלומר להושיב את התינוק ליד מגש ולשים לו את האוכל ושינסה לאכול לבד .זה חלק מהלמידה וההתפתחות .
    רצוי שארוחת ערב תהיה משפחתית וכך הוא יכול ללמוד איך יושבים ביחד איך אוכלים מבוגרים וגם איך משוחחים ברוגע .
    בהצלחה והרבה בריאות
    דפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו