מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ארוחות לבת שנהאיה09/10/2012
שלום
רציתי לדעת כמה ארוחות אמורה לאכול בת שנה?
אסביר - בתי מגיל לידה אוכלת כל שעתיים, מעט...אח"כ אובחנה עם רפלוקס. כיום זה עבר ואוכלת כל 3 שעות בערך (שזה נראה לי דיי מרווח קטן לגיל שלה).
אני רוצה לתת לה מספר ארוחות חשובות ביום ובין לבין ארוחת ביניים כמו מעדן, פרי וכו'...השאלה מה הן הארוחות החשובות ביום? והאם אני יכולה לעשות דילוגים לארוחה הבאה ע"י ארוחות ביניים בלי לפגוע בתזונה שלה?
נאמר, בבוקר בקבוק, אח"כ 9 ארוחת בוקר-ביצה,גבינה,עגבניה,לחם. אח"כ ב 12 צהריים - בשר/עוף עם תוספת אורז/פתיתים, אח"כ ב 17.30 ארוחת ערב פשטידה עם חומוס/גבינה, או חביתה עם גבינה או פרוסת לחם עם משהו וב 20 בקבוק לפני שינה...יוצא 5 ארוחות ובין לבין משהו כדי למשוך אותה....או שעדיף בכל זאת לתת בקבוקים במרווחים שזה מה שהיא עושה כיום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחות לבת שנה - תגובה
עדי אפרתי רסולי10/10/2012הי איה !
לא כ"כ הבנץי אם מה שתארת זה הסדר שהייתי רוצה או שזה מה שיש בפועל .
בכל אופן.. ידוע כי לילדי ריפלוקס יש דפוסים מעט שונים של אכילה - אך בעיני אין מקום להתערב או לנסות לשנות את גודל הארוחה . הכי חשוב שתאכל ארוחה כשמראה סימני רעב ותסיים ככשבעה . אין צורך בארוחות ביניים אם לא דורשת . תקפידי שיש ארוחה אחת עם מקור חלבוני מהחי ( בשר / דגים / ) או מקטניות וארוחת פירות - עם מקור לשומן כמו טחינה או אבוקדו או שקדיה ומעבר לכך סביר תהיה עוד ארוחת ערב כמו - לחם עם ממרח וביצה / טחינה / מוצר חלב .
כל עוד אוכלת בשיתוף פעולה לא הייתי מנסה לשנות ...
בגיל שנה - באופן עקרוני אין הכרח תזונתי בתמ"ל , אולם רוב התינוקות ימשיכו לתות תמ"ל לפחות עד שנה וחצי כפעמיים ביום - בוקר וערב .
מקווה שעניתי על הכל :)
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)