מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טעימותאלכס12/11/2012
בעזרת השם הגענו לארבעה חודשים והכל תקין! הגיע הזמן להתחיל בטעימות.
אז... איך מתחילים? כמה פעמים ביום/שבוע, באיזה כמות, איזה פירות? האם להכין רק מיץ או שאפשר גם רסק, מתי עוברים לגרבר ומרקים? תודה על סבלנותכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתחילים מ- 2 עד 4 כפיות ליום
רומי13/11/2012ועולים בהדרגה עד שבגיל חצי שנה ניתן להחליף ארוחה. תתחילי עם ירקות, כל יום ירק אחר (בטטה/ תפו"א/ גזר/ קישוא וכיו"ב), את יכולה גם לשלב 2-4 כפיות של מחית מטרנה ירקות, אח"כ מכינים מרק ירקות ונותנים מדי יום. במקביל מציעים פירות, אפשר ממש ככה לתת עם האצבע ואח"כ עם כפית, בקיצור- זה ממש כיף לראות אותם אוכלים "אוכל של גדולים".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעימות - תגובה
עדי אפרתי רסולי13/11/2012הי אלכס!
ממליצה לך לחפש בתחילה סימני בשלות לאכילה -
הרמת הראש ושיפור ביציבה , הכנסת חפצים לפה והבעת עניין באנשים אחרים שאוכלים . אם את לא רואה את כל הסימנים המתיני עוד...
מתחילים בירק מבושל - למשל בטטה / דלעת - שניתן לאדות ולטחון למרקם חלק . פעם ביום מציעים עד 4 כפיות - אחכ" מתקדמים לירק נוסף ובסוף מיקס . הציעו בשלב ראשון מרקם טחון ולא מיץ - שאיתו יותר קשה לתינעוק להתמודד באכיהל מכפית .
קנו כפית קטנה ורכה או האכילו בעזרת האצבע .
בהצלחה ..
ושוב אומרת .. לא חייבים להתחיל ב4 חודשים ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך
אלכס13/11/2012אז ככה, היא מרימה את הראש בשכיבה על הבטן אבל כשאנחנו מושיבים אותה, אני לא בטוחה עם היא מתקשה להרים את הראש או מתעקשת להסתכל למטה אבל הוא בדרך כלל מופנה למטה. היא דוחפת ידיים וצעצועים לפה, ומביעה סקרנות יוצאת דופן לריחות ולארוחות שלנו.
אז אני מניחה שהיא מוכנה.
הבנתי לגמרי את תגובתך, קצת הפתיע אותי כי האחות בטיפת חלב אמרה שבחודשיים הבאים יש לתת לה כפית מיץ גזר או תפוחים ביום.
קודם כל תודה רבה על שהגבתם לי, ועוד בכזאת מהירות, יש לי עוד כמה שאלות ואשמח עם תענו לי, למה להתחיל ממחית ולא מיץ, היא תצליח להתמודד עם זה? אפשר מדי פעם לתת לה גרבר? כי אני לא תמיד מוצאת זמן לבשל. איפה אפשר להכניס פירות בכל העניין ומתי לחזור אליכם עם שאלות על השלב הבא, בגיל חצי שנה?
שוב תודה רבה לכם!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך - תגובה
עדי אפרתי רסולי13/11/2012ממשיכה...
את יכולה לתת מיץ - אך התחושה שלו בפה פחות חזקה ופחות מלמדת את הפה ליצור את תנועת האכילה .
אם אינה מחזיקה עצמה טוב - אל תמהרי להתחיל ...
אחרי שתנסו תקופה ירקות , את יכולה לנסות עם פירות - בהתחלה אפשר לקלוף ולאדות או רק לקלוף ולטחון למרקם חלק . ביום שיש טעימת פירות זו תהיה הטעימה שכן אין צורך לנסות יותר מפעם ביוםן ובכמות קטנה .
את יכולה לשלב מחיות קנויות לתינוקת וגם ביתיות ...
בתאבון...
תמשיכי לעדכן תוך כדי ואם יהיו שאלות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטח שאת יכולה לשלב מחיות קנויות
רומי14/11/2012בשלב הטעימות זה ממש שכיח כי הכמות שהם אוכלים היא קטנה. בדיוק הבוקר קראתי בפייס שיש עכשיו מבצע של 2+1 על מחיות מטרנה במגה. יש לי ילד pdd שניזון רק מגרברים בשנה הראשונה לחייו, זה בסדר, אבל כמובן שכדאי גם להציע טרי במקביל (שלא תהיה העדפה למרקם חלק חלק כמו גרבר). בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלנו
אלכס19/11/2012טוב אז שלשום נתתי לה כפית בטטה, הזללנית הקטנה נהנתה ואפילו ביקשה עוד, אתמול עשינו הפסקה כדי לראות עם יש איזה תגובה- היה בסדר. היום ניסינו קישוא, היא ממש לא אהבה, ירקה אותו, הפנתה את הראש ועשתה פרצופים כאילו היא עומדת להקיא.
רציתי לשאול עם יש סיבה להתעקש על דברים שהיא לא אוהבת או שלהניח להם בנתיים?
היא סובלת בחודשיים האחרונים מעצירות. הרופא אמר לחכות עם הבננה. עד מתי לחכות?
יש עוד איזה דברים שכדאי לחכות איתם בגלל העצירות? מה כן עוזר לעצירות חוץ משזיפים שחורים?
ועוד שאלה, אם אני נותנת לה גרבר, לתת לה 2 כפיות עד 4, כמה זמן זה יכול לשבת במקרר? צריך ממש לגוון ולתת לה כל יומיים משהו שונה או שאפשר לפעמים את אותו הדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלנו - תגובה
עדי אפרתי רסולי19/11/2012הי !
כאשר רוצים לבחון תגובה יש לתת את אותו מזון יומיים שלושה ואין צורך להמנע ממזון בימים האלו ( ז"א יומיים בטטה ואז יומיים קישוא או קישוא עם בטטה שכבר נתתם )
אין שום סיבה להצעקשש על מה שלא אוהבת אך כדאי בהמשך להציע שוב - ישנם תינוקות הזקוקים ל 15-20 נסיונות ובסוף יאהבו - אך כמובן לחשוף אין משמעותו להתעקש או להכריח.
עצירות לא אמורה להיות כרונית אצל תינוקות ולכן שווה התיעצות בעיני ,
אפשר לשמור את הגבר יומיים במקרר יש צנצנות קטנות וגם מאוד פשוט לאדות פרי ברשת אידוי מעל סיר מים רותחים ולטחון עי בלנדר מוט למרקם חלק . את בהחלט יכולה לתת כמה ימים את אותו המזון אין צורך להחליף כל יום.
בתאבון !
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)