מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אכילה בלילהאלכס19/11/2012
שלום, התייעצתי פה בעבר ועזרתם לי מאד, והינה אני שוב חוזרת עם שאלה אחרת :)
בתי בת ארבעה חודשים וכמה ימים, מזה חודש וחצי הייתה ישנה לילה שלם (10-12 שעות), אחרי וויכוח עם אחות בטיפת חלב, לצערי, הצליחו לשכנע אותי שזה לא בסדר ושצריך להעיר אותה אחרי 8 שעות.
אז היא הייתה ישנה 8 שעות.
לאחרונה התחילה להתעורר בלילה, כל 4-5 שעות ולאכול.
הקטנה בת ארבעה חודשים ושוקלת קצת הרבה, 7.300
הייתה ישנה לילה שלם, אוכלת ביום כל שלוש שעות, והכי חשוב- הכל רק הנקה!
האחיות בטיפת חלב תקפו אותי שהיא במשקל יתר ואולי נאלץ לעשות לה דיאטה כשתעבור למוצקים, זה נשמע לי מגוחך לגמרי. אבל לא כאן השאלה.
לאחרונה היא התחילה לאכול בלילה, וקראתי במדריך פעוטות כלשהו ששנת לילה זה עניין של משקל, כשתינוק שוקל מעל 6 קילו, הוא לא צריך לאכול בשנת לילה.
שום דבר לא השתנה, אבל היא החליטה שהיא זקוקה לאכילה הזאת בלילה.
האחיות בטיפת חלב אומרות לי לא להניק אותה בלילה, זה מטומטם ולא הגיוני, איך אני אגיד לה לא? ניסיתי לתת לה צד אחד אבל זה לא מספק אותה והיא מתעוררת אחרי שעה לבקש צד שני, מרגישה מרומה ומבולבלת ולפעמים מתעצבנת עד כדי שלא מצליחה להירדם שוב.
מה לעשות? אני רוצה לשמוע את דעתכם, כי אני ממש לא מרוצה מהאחיות בטיפת החלב. דיאטה לתינוק, איזה שטויות. הכרתי תינוקת ששקלה הרבה מעל הממוצע והורידה הכל כשהתחילה להתרוצץ! התינוק אוכל כמה שהוא צריך.
למה היא חזרה לאכול בלילה? מה אפשר לעשות כדי להחזיר אותה לשנת לילה מלאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה בלילה - תגובה
שירי יום טוב19/11/2012הי אלכס, אם מקבלת הנקה מלאה כדאי להאכיל לאותה לפי הצורך. אם במהלך היום אוכלת כל 3 שעות ובלילה מתעוררת פעם עד פעמיים זה בסדר גמור. גם אם בעבר זה היה שונה, זה לא חייב להמשיך כך. לא מעירים תינוק כדי להאכיל אותו אבל אם היא מתעוררת לבד אז תאכילי אותה עד שתשבע. וממש לא עושים דיאטה בשלב הזה.
כשתתחיל לאכול מזון מוצק בגיל 1/2 שנה את יכולה בכל מיני שיטות לנסות להפחית ואף להפסיק את ההתעוררות בלילה לאכילה כמו לדוג': לתת לה דייסה ולהסמיך אותה כארוחה אחרונה לפני שנת הלילה ועוד... כרגע תמשיכי ככה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך
אלכס19/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)