מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- להעיר כדי לאכולאנונימית03/01/2013
נועה שלי בת חודשיים כרונולוגי ושבועיים מתוקן, עד לפני שבוע שקלה 4200.
ביום אני מאכילה אותה כל 3 שעות.
כמו כן, ביום רוב הזמן היא ישנה בין האכלה להאכלה ובלילה ישנה בערך 6 שעות (וגם אם הייתי יכולה למשוך אותה עוד היא הייתה ישנה יותר, אני פשוט כל הזמן פוחדת שהיא רעבה ומרגישה רגשות אשם על כך ומביאה לה לאכול)
1. האם כדאי לההעיר אותה ביום כל 3 שעות על מנת לאכול? גם כדי ליצור איזשהו סדר יום קבוע.
2. הבעיה השנייה שלי היא, שאם אני לא מחזיקה אותה אחרי האוכל על הידיים לפחות 20 דקות (גם בלילה) ומניחה אותה ישר למיטה היא פולטת.
הבעיה בכך היא שהיא מתרגלת להרדם אצלי על היידים ואיני יודעת כיצד לנהוג אחרת על מנת שלא תפלוט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להעיר כדי לאכול - תגובה
דפנה רון04/01/2013אנונימית שלום,
1) ישנם תינוקות שלא מוחים או מראים באופן ניכר שהם רעבים, אבל זה נדיר יותר. רוב התינוקות מתעוררים לאכול כשהם רעבים או שמראים סימנים, כולל עצבנות וחוסר-שקט. מהסתכלות על עקומת פגים, אני רואה שמשקלה של נועה תקין, וזה אומר שהאכילה שלה מווסתת ואין צורך להעיר אותה בשביל לתת לה עוד.
יחד עם זאת, בשביל שאת תוכלי להכיר טוב יותר את דרכיה, חשוב שתמשיכי לעקוב אחר העקומות. אז תוכלי לודא שהיא ממשיכה לווסת את האכילה גם בהמשך. כך תדעי אם היא מהתינוקות שמתעוררים ומסמנים כשהם רעבים.
היה ואת לא בטוחה, שווה להתייעץ, מפני שהשקט שלך כמאכילה מאד חשוב. אכילה של תינוקות יכולה להיות מושפעת מדאגות וחששות של המאכיל סביב האכילה שלהם.
2) חשוב לתת לנועה את התנאים שצריכה בשביל שהאוכל ירד ושתוכל לעכל אותו טוב. אם המשמעות של זה היא שתהיה על הידיים 20 דקות - וזה מעמיס עליך, כדאי להתארגן ולשתף בן-זוג, בני-משפחה וחברות שיעזרו לך להיענות לצרכים שלה כרגע. לפעמים הצרכים של תינוק יותר גדולים ממה שאדם אחד יכול לתת ואם מזהים זאת, רצוי לגייס תמיכה מהסביבה.
בנוסף, אם יעזור לך, עשי רשימה של כל היתרונות שיש בהחזקה שלה למשך 20 דקות עד שנרדמת(לדוגמא, האם זה נעים להחזיק אותה עד שהיא נרדמת? האם היא רגועה יותר כשנרדמת כך? מה את מקבלת מזה? וכולי...). רשימה של דברים חיוביים יכולה לעזור לך לעבור תקופה קשה.
לגבי עניין ההרגל. בשלב כל כך צעיר יש יותר צורך מאשר הרגל, וכשהצורך עובר, אפשר בקלות להעביר לדרך הרדמה אחרת. ההמלצה שלי היא שהטיפול בה לא יושפע מהדאגה - מה יהיה אחר-כך. ככל שתינוק גדל ובשל יותר קל לו יותר להרדם לבד, לאכול בלי לפלוט וכל השאר.
את מוזמנת להמשיך לשאול, אם יש צורך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהעיר כדי לאכול
אנונימית05/01/2013אני מעירה כל 3 שעות על מנת ליצור לה איזשהו סדר יום קבוע (לפי לוחשת לתינוקות), והרבה פעמים שואלת את עצמי אם זה נכון לעשות.. - שואלת את עצמי גם מתי תפסיק להתעורר בלילה והאם באמת אני מבינה את הסימנים שלה נכון בלילה והיא באמת רעבה..או שהיא סתם חולמת ואני רק מפריע לה (למרות שאני כן לוקחת את הזמן ולא מביאה לה ישר לאכול, וכך אני נלחמת עם עצמי כל לילה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהעיר כדי לאכול - תגובה
דפנה רון07/01/2013מה הם הסימנים שלה לרעב במשך היום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהעיר כדי לאכול
אנונימית08/01/2013זאת הבעיה שעד עכשיו (רוב הזמן) הייתי מעירה אותה כל 3 שעות ורק אחרי שהייתה מתעוררת והייתי מחליפה לה חיתול היא הייתה מתחילה לבכות ולקחת מוצץ בחוזקה.
בפעמים שהייתה מתעוררת לפני הזמן היא התחילה לבכות בוכה די חזק ולא הייתה נרגעת ממוצץ.
בלילה היא פשוט מתחילה להיות בחוסר שקט אבל לא ממש בוכה, לוקחת מוצץ נרגעת לעשר דקות ואז עוד הפעם נמצאת בחוסר שקט לוקחת מוצץ ונרגעת וחוזר חלילה..
ואז כבר אני מעירה אותה כדי לאכול כי אני מפחדת שהיא רעבה. (היא אוכלת אחרי 6 שעות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהעיר כדי לאכול - תגובה
דפנה רון08/01/2013אם הבנתי נכון,
כשנועה רעבה היא לא נרגעת ממוצץ, או שנרגעת לזמן קצר ואז שוב בחוסר שקט
כהיא רעבה מאד, היא בוכה חזק
כשהיא לא רעבה נרגעת ממוצץ לאורך זמן
האם הבנתי נכון?
איך את מבחינה בין סימני רעב לסימני עייפות או אי-נוחות אצלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהעיר כדי לאכול
אנונימית09/01/2013שלום,
כאשר היא רעבה היא נרגעת ממוצץ לזמן קצר וכשהיא נהיית רעבה מאוד היא מתחילה לבכות חזק.
גם כשהיא נרדמת היא נרגעת ממוצץ ואז כשמפילה אותו היא שוב פעם מתחילה לנוע בחוסר שקט וטיפה לבכות עד שאני מביאה לה שוב פעם את המוצץ.
-עד עכשיו השתדלתי להיות בסדר יום של האכלה של כל 3 שעות לכן כך אני מזהה אצלה סמני רעב ( ולא סימניי עייפות או חוסר נוחות) כאשר עברו בקירוב 3 שעות מהארוחה האחרונה.
הבחנה בין סימני עייפות לחוסר נוחות קשה לי עדיין- סימן עייפות אולי כשהיא מפהקת?
חשוב לציין שהיא עדיין ישנה רוב הזמן.
אולי גם בגלל זה יש לי את הבעיה בלילה כי אני לא יודעת להבדיל ביון כל הסימנים ולכן אני תוהה לעצמי אם אני מביאה לה מוקדם מדי לאכול או מאוחר מדי (מתעוררת בלילה אחרי 4-5 שעות לסירוגין ואז חוזרת לישון לזמן קצר אחרי שאני מביאה לה מוצץ ואז אני מאכילה אותה אחרי 6 שעות).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהעיר כדי לאכול - תגובה
דפנה רון09/01/2013מתייחסת להתלבטות שלך
"שואלת את עצמי גם מתי תפסיק להתעורר בלילה והאם באמת אני מבינה את הסימנים שלה נכון בלילה והיא באמת רעבה."
מכל המידע שאת נותנת, נשמע לי שהיא מתעוררת אחרי 4-5 שעות כדי לאכול ואז כדאי לתת לה בקבוק ולא לנסות למשוך אותה עוד שעה. עבור הרבה מאד תינוקות זהו גיל מוקדם לשנת לילה רצופה.
שימי לב, שהציפייה שתישן לילה מלא, לא תבוא על חשבון ההקשבה לסימנים שלה.
לגבי להעיר כל 3 שעות בשביל אכילה במשך היום, קשה לי לומר לך. זה תלוי בתינוק. אם תינוק מתפתח ועולה במשקל, למרות שאוכל בפערים יותר גדולים, לא חייבים להעיר. גם תלוי איך משפיע עליה זה שמעירים אותה בזמן שינה, האם היא מוחה, עצבנית או חסרת-שקט בגלל זה? אם כן, אז כדאי לבדוק זאת מחדש.
מקווה שעניתי לך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)