ירידב באחוזונים אצל בת 8 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידב באחוזונים אצל בת 8 חודשים
    שירה
    29/01/2013

שלום, הבת שלי נולדה במשקל תקין 3.274 ק"ג, אך מאז באופן הדרגתי יורדת באחוזונים וכיום היא באחוזון 4%. אנחנו במעקב טיפת חלב וגם הרופאה נתנה לי הפנייה לדיאטנית ונקבע לה תור רק לעוד חודש. אני נורא מודאגת ולא יודעת כיצד ניתן להעשיר את האוכל שלה או באילו מזונות כדאי להאכיל אותה. היא יונקת מאז שנולדה, מגיל 4 חודשים נחשפה ל"טעימות" ומגיל חצי שנה אוכלת בבוקר פירות טחונים ובצהריים מרק עם עוף ואורז, כל היתר הנקות (גם לאורך הלילה). אני מוסיפה לה לפחות כפית טחינה לפירות ואם זה דליל אני מוסיפה קצת שיבולת שועל. למרק הטחון בצהריים אני מוסיפה שמן זית. יש לציין שהתיאבון שלה פחת והיא אוכלת מנות קטנות יותר גם אם לא אכלה 3-4 שעות. יש לציין שאני ובעלי רזים וגם אני בעלת מבנה גוף קטן ורזה. מה עוד ניתן לעשות כדי להעשיר את האוכל שלה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ירידב באחוזונים אצל בת 8 חודשים - תגובה

דפנה רון
    31/01/2013

שירה שלום,

העשרת המזון שלה יכול להיות נסיון לטפל בסימפטום, ולא בבעיה (אם יש בעיה)
    יש לי כמה שאלות אליך:
    האם התייצבה על אחוזון 4 ? אם כן, ממתי (כמה זמן היא כבר על 4)
    האם את מניקה אותה לפי דרישה או לפי זמנים?
    האם את נחה, אוכלת לשובע ושותה לרוויה?
    מה מאפיין את היציאות שלה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

שירה
    31/01/2013

תודה על התייחסותך. היא ירדה מאחוזון 9 ל4 רק עכשיו (בטווח של חודש וחצי) היא במגמת ירידה עקבית באחוזונים. אני משתדלת לאכול סביר ונראה לי שיש לי כמויות חלב טובות עבורה. אני מניקה אותה לפעמים על פי דרישה ולפעמים כאשר אני חוששת שלא אכלה מספיק (שזה רוב הזמן...). בד"כ יונקת במהלך הלילה 3-4 פעמים, בבוקר כשקמה, בערב לפני שינה ובמהלך היום כשעה אחרי הארוחות. ההנקות המרובות ביום הן בגלל שאני רואה שלא אכלה מספיק. לרוב אני שומרת על פער של כ-3 שעות בין ארוחות (כולל הנקה) כדי לוודא שיהיה לה תאבון. כאשר היא לא רוצה לינוק היא יודעת לסרב או לינוק מעט ולהפסיק. היציאות שלה תקינות, כפעמיים ביממה. ההשערה שחשבתי עליה בתחילה היא שזה עניין תורשתי והיא גם רזה כמוני (1.60 מ' 46 ק"ג ומבנה גוף קטן) וכמו האבא, אבל אחות טיפת חלב הלחיצה אותי מעט וגם הרופאה שמה לב שהיא רזה ויורדת בעקביות באחוזונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה - תגובה

דפנה רון
    31/01/2013

אין בעיה אם יש לה מבנה רזה. השאלה היא, למה היא ממשיכה לרדת בעקומות?

ממתי את רואה או חוששת שהיא לא אכלה מספיק ? (לפני שראית ירידה במשקל? אחרי? אחרי שינוי באכילה שלה? או אחר.....?)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

שירה
    01/02/2013

חשבתי שכל עוד היא היתה ברחם היא ניזונה ממני ולכן נולדה במשקל תקין ולאחר הלידה החלה לרדת בהדרגתיות עד אשר תתייצב על אחוזון שתואם את מבנה גופה, למרות שהירידות המשמעותיות החלו בסביבות גיל 4-5 חודשים. לצערי אני לא יכולה להצביע על מגמה בדפוסי האכילה שלה, גם כשרק ינקה היו פעמים שינקה פחות מהרגיל (היה נראה שמשהו מציק לה ולא בהכרח היתה מצוננת) והיו פעמים שינקה כמויות רגילות. גם כשהתחילה לאכול מוצקים היו פעמים שהיתה אוכלת יפה מאוד ועכשיו, כחודשיים, אוכלת כמויות קטנות. אני באמת לא כל כך מצליחה לזהות דפוס בהרגלי האכילה שלה... הרופאה נתנה לה לעשות בדיקות דם שונות והכל תקין , למעט המוגלובין נמוך מעט- 10.3. האם היא לא אמורה לאכול על פי דרישות גופה בהנחה שלא סובלת ממחלה או בעיה רפואית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך... - תגובה

דפנה רון
    04/02/2013

שוב שלום,

1) האם נראה לך שיש סיבה תזונתית לברזל הנמוך (מלבד כמויות קטנות)?, כלומר האם היא טבעונית, מה רמות הברזל אצלך?
    2) הם יש לה נפיחות שלהבטן (נפוחה וקשה)? האם סובלת מגזים מרובים?
    3) האם נמנעת ממזונות מסוימים כמו - פירות הדר, עגבניות, דברים חמוצים?
    4) האם יש ליציאת שלה ריח חומצי או ריח חזק? ומה מרקם וצבע היציאות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

שירה
    04/02/2013

שוב תודה על התייחסותך. הבטן שלה לא נפוחה או קשה אבל לעיתים יש לה גזים (במידה סבירה) וכשזה קורה היא בוכה. היציאות שלה רגילות ללא ריח חריג, אבל היא באמת לא כל כך אוהבת טעמים חמוצים, כשניסיתי להוסיף פרי הדר לפרות בבוקר היא לא אהבה ובכלל היא לא כל כך אוכלת טוב את הפרות (תפוח, אגס, בננה וכו') ביחס למרק, מהמרק היא אוכלת כמויות סבירות ומהפרות כמה כפיות בודדות. זה אכן נראה שטעמים חמוצים פחות טעימים לה. הברזל שלי תקין ועד עכשיו נהגתי לתת לה 6 טיפות וכמובן שלא כולן נבלעות היטב וכרגע הרופאה אמרה להעלות ל-12 טיפות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך... - תגובה

דפנה רון
    07/02/2013

שירה,

לגבי הירידה באחוזונים,
    מבחינה פיזית:
    רמות ברזל נמוכות יכולות להשפיע על צמצום תאבון ועל ירידה באחוזונים
    רמות נמוכות יכולות להיות כתוצאה עקיפה של נטייה לחומציות יתר במערכת העיכול (מצב שיכול להיות אצלה, לפי הפרטים שאת נתת). גם צמצום תיאבון לכשעצמו משפיע על ירידת רמת הברזל.
    מבחינת חומציות - את יכולה תת לה יותר ירקות חיים מרוסקים (כמו מלפפון), ירקות ירוקים מבושלים, ארטישוק, בצל, שום, דגנים וקטניות , שקדייה. אוכל מבושל, ללא טיגון, אפילו ללא אידוי של בצל וירקות בשמן, בתחילת הבישול.
    במקביל, נסי לתת פרוביוטיקה, ותראי איך היא מגיבה לשינוי, מבחינת תדירות גזים, בחירת פרות ורמות ברזל.

מבחינות אחרות :
    אם יש סיבה אחרת לירידה באחוזונים קשה לברר אותה התכתבות.
    נכון לעכשיו אני ממליצה לשקול אותה כל שבוע. במידה והיא ממשיכה לרדת באחוזונים אני ממליצה ללכת ליעוץ תזונתי כדי לברר יותר לעומק.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

שירה
    09/02/2013

תודה רבה! אנסה ליישם ולבדוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו