תזונת ילדה בת שנה ועשרה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונת ילדה בת שנה ועשרה חודשים
    רינת
    04/02/2013

שלום יש לי ילדה בת שנה ועשרה חודשים ויש לי 2 שאלות לגבי תזונתה.
    1 היא מאוד מאוד אוהבת זיתים ומלפפונים חמוצים מבחינתה לאכול קערה שלמה! אני יודעת שזיתים זה בריא אבל זה שומן אז אני מגבילה אותה השאלה כמה זיתים אפשר להביא לה בארוחת בערב??? (כרגע אני מביאה לה רק 4 ואומרת לה שניגמר) מה דעתך?
    ולגבי מלפפונים חמוצים אין לי מושג מה הערך התזונתי שלו ואשמח לדעת האם בריא?? האם מזיק? וכמה כדי להביא?? או שלא כדי בכלל להביא כי אין לו שום ערכים ורק מזיק?

(רק אציין שהילדה במשקל מצויין אחוזון 70, וגם שהיא לא מוכנה לאכול כלל ירקות בשום דרך ובשום צורה)

2 הילדה עדין מקבלת מטרנה 180 מ"ל בוקר וערב, אם כדי להתחיל לגמול אותה או שאין בעיה להמשיך?? אם כן מה להפסיק קודם בוקר או ערב?? וגם עצות לארוחות במקום התמ"ל
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תזונת ילדה בת שנה ועשרה חודשים - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    06/02/2013

הי רינת ,
    אין צורך להביל מבחינת השומן אלא בעיני בשל תכולת מלח מאוד גבוהה.
    מציעה לך לשטוף היטב את הזיתים לפני ההגשה וכן לפרוס לפרוסות ממש דקות כדי שיהיה "הרבה" - הכמות שאת נותנת היא סבירה ואין איתה כל בעיה. אל תציעי כל ערב אלא לסרוגין.
    מלפפון חמוץ - שוב מוצר משומר ועל כן כמות המלח בעייתי - את יכולה להגיש את לעיתים ולא כל יום.
    כדי לשלב ירקות נסי להכניסן לתוך קציצות לביבות או רוטב עגבניות עשיר שנטחן למרקם חלק.
    מטרנה - בגילה עדיין נשמע תקין - בהדרגה את יכולה להקטין כמויות או ךלהציע לה בבוקר לשתות את זה מכוס - כך תקטין בעצמה את הכמות .
    אם תורידי את הבוקר - תוכלי להציע ארוחה של לחם או לחם מטוגן או פנקיי או כריך עם מקור שומן כמו טחינה או אבוקדו( אוכלת ) או גבינה נסי לדמיין מה את היית מזמינה בארוחת בוקר בבית קפה :) ונסי לייצר משהו דומה - למה שנקרא ארוחת בוקר ישראלית :)לילה טוב:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך

רינת
    13/02/2013

תודה לך עדי על התשובה המפורטת!
    את ממש עוזרת לי! עושה כעצתך ומביאה לה זיתים שטופים.
    ומלפפון חמוץ כרגע הורדתי מהתפריט. (לא משנה לה זיתים או מלפפונים אמרת שזיתים עדיפים).
    רציתי לדעת כמה נורא שהיא לא מוכנה לאכול ירקות בשום צורה ושום דרך,
    המקסימום שהצלחתי זה רק גזר מבושל. ירקות חיים אין שום סיכוי
    האם כדי להתיעץ אם רופא לגבי תוספת ויטמינים???

היא אוכלת מטרנה בוקר וערב, צהרים רק עוף לא אוהבת בשר ועוף יבש ללא תוספות.
    אני כמובן מציאה לה אבל היא לא מוכנה רק עוף או שניצל.
    לגבי גזר את חושבת שאני יכולה לנסות כבר גזר חי טרי?? או שעדין מסוכן קצת? (כמובן חתוך לרצועות דקות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    14/02/2013

הי רינת! המשיכי להציע ולאכול לידה ירקות ופירות . אם אינה אוכלת ירקות אך אוכלת פירות אין צורך לחשוש אך יש להמשיך להציע , ניתן להתיע גם רצועה דקה של גזר
    גם את הבשר המשיכי לגוון ולנסות גם קציצות אולי אפיות במקום מבושלות כך יהיו לה נעימות יותר למגע. המשיכי לעדכן גם את רופא הילדים אם מצממת מזונות ,
    לילה טוב :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו