לכמה זמן ניתן לשמור מרק?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לכמה זמן ניתן לשמור מרק?
    מלי
    14/04/2013

שלום!
    בתי בת 8 חודשים. בצהריים היא אוכלת מרק שמכיל את הדברים הבאים:
    בטטה, גזר, קישוא, פלפל אדום, עגבניה, שום, בצל, כרובית (לפעמים גם ברוקולי), עדשים אדומות, עדשים ירוקות, גרגרי חומוס, שעועית לבנה (לפעמים גם אפונה), סלרי, פטרוזיליה. בגרסה אחרת המרק מכיל כרוב לבן, סלק ורסק עגבניות קנוי. תבלינים: כורכום, כמון, מעט אבקת קארי, פפריקה מתוקה ואבקת מרק מרכיבים טבעיים בלבד, ללא מונוסודיום גלוטמט. לפני שאני טוחנת לה את המרק אני מוסיפה לו לרוב קינואה שאני מבשלת בנפרד, ואז טוחנת.
    היא אוכלת בתיאבון גדול.
    אני נותנת לה את המרק באותו יום של ההכנה וגם יומיים אח"כ. (מחולק למנות ונשמר במקרר.)
    אני עצמי אוכלת אותו לפעמים במשך 5 ימים, אבל חוששת לתת לתינוקת מפחד שהמרק כבר לא מספיק טרי או שאיבד כבר את ערכיו התזונתיים.
    כמה זמן אחרי ההכנה ניתן לתת לה את המרק?
    וגם האם כל המרכיבים נראים לך בסדר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לכמה זמן ניתן לשמור מרק?

הוספת תגובה

• לכמה זמן ניתן לשמור מרק? - תגובה

שירי יום טוב
    14/04/2013

הי מלי, זה נהדר שהיא אוכלת מרק כלכך עשיר בירקות וקטניות, אך קשה לה להבחין בין טעמים כשיש מגוון גדול של תבלינים וירקות וקטניות במרק אחד. אני ממליצה לך בשלב הזה דווקא לנסות להרגיל אותה לטעמים שונים של מרקים כדי שתכיר את הטעמים של כל הירקות בנפרד או לפחות כמה ירקות בטעם דומה יחד(מרק כתום למשל) עם כמה שפחות תבלינים, ובתוספת קינואה או כל פחמימה אחרת כמו: כוסמת/ אורז /גריסי פנינה כל פעם תוספת אחרת. כמובן שערכם התזונתי של הרכיבים נהרס עם הזמן ומומלץ להכין כמות קטנה כל יום לאותו היום. ומקסימום לשמור ליום למחרת בעיקר עבור ילדה בגיל זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו