מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא אוכלתאולגה24/04/2013
שלום רב,
אני אתחיל מכך שבתי בת 5.5 חודשים כרונולוגי ו 4 מתוקן, ניזונה מתמל נוטרילון ללא הנקה.
עד לפני 3 שבועות אפשר להגיד שהייתה אוכלת בסדר גמור. הכל התחיל מכל שרצינו להחליף לה לסימילאק כי חששנו מחוסר רכיב lcpufa בנוטרילון החשוב לפגים. כאשר החלפנו היא הפסיקה לאכול הייתה אוכלת בערךך 60 סיסי כל 4 שעות וגם זה בלחץ וכל הזמן הייתה בוכה (אוכלת כיום 180סיסיי), המשכנו עם סימילאק שבוע וחזרנו לנוטרילון. המעבר לא החה חלק והיא המשיכה להתנגד אבל לאט לאט חזרה לעצמה. עכשיו זה נהיה פשוט בלתי ניסבל! היא לא מסכימה לאכול בשום פני ואופן אלא אם היא נמצאת במצב שבו היא רוצה לישון ורק אז היא אוכלת! כל האכלה יכולה לקחת בערך שעה. וכל פעם צריך לנמנם אותה על הידיים כדי שתסכים לאכול וגם לא הכל! שלננו רגישות לחלב ואני כבר לא יודעת מה לעשות, אני נמצאת במצב מתסכל וזה מתבטא בלחץ כלפיה שזה בהחלט לא תורם! אציין שלא משנה מי מהאכיל אותה כך היא תמיד מתנהגת, גם אחרי 5.5 שעות זה כך. ניסינו להגדיל פער בין הארוחות ולחלופין לצמצם לפעמים מצליח ולפעמים לא. מה עושים? האם יכול להיות ריפלוקס סמוי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אוכלת - תגובה
דפנה רון25/04/2013אולגה שלום,
מה שאתם עוברים נשמע מאד מתסכל. נשמע שהיה איזון והוא הופר, וחשוב להבין איך להחזירו. האיזון חשוב לבריאות אך גם בשביל לא לפתח בעיית אכילה.
אני ממליצה ללכת לאיבחון ויעוץ תזונתי כדי לאתר את מקור להפרת האיזון, לראות אם יש חשד לרפלוקס, ולקבל הדרכה כיצד לחזור לאיזון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)