מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בכי לאחר סיום בקבוקרחל23/06/2013
שלום,
הבת שלי בת 14 שבועות, יונקת ואוכלת מבקבוק,
בגובה היא באחוזון 15 ובמשקל אחוזון חמישים,
התחלתי לתת לה בקבוק מאחר והיא היתה מאוד לא רגועה, גם אחרי ההנקה,
וחששתי שאין לי מספיק לתת לה (מה שאני חושבת עד היום)
השאלה שלי היא כזו,
כשאני מניקה אותה, היא מפסיקה לבד לינוק, ז"א היא מוצצת בערך 7 דקות מהשד, אחרי בערך 7 דקות רצופות היא מוצצת כמה שניות ואז מפסיקה ומסתכלת עלי ומחייכת ואחרי כמה שניות שוב מוצצת ושוב מפסיקה, עד שההפסקות הופכות ליותר ארוכות, ואז אני מפסיקה להניק,
עם הבקבוק זה ממש שונה,
היא מוצצת עד שנגמר לגמרי ואז היא מתחילה לבכות בכי קרע לב, אני מחזיקה לגיהוק ואז היא נרגעת בד"כ, או אחרי שהיא מגהקת, אם היא לא נרגעת אחרי חצי דקה אני נותנת לה עוד בקבוק,
אני לא נותנת לה ישר עוד משני סיבות, קודם כל אני מעדיפה שהיא תינק ולא תאכל מבקבוק,
חוצמיזה,
היא פולטת הרבה אם אני נותנת לה עוד היא תיפלוט את הכל,
הבעיה שלי בבכי,
קודם כל אני לא נהנית סתם שהיא בוכה,
והדבר החשוב-
אני מפחדת שאני עושה קומפלקס עם האוכל, שכשהיא תגדל זה יגרום לה ח"ו להשמנה או אפילו דברים גרועים יותר....
מה אני אמורה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי לאחר סיום בקבוק - תגובה
דפנה רון23/06/2013רחל שלום,
האם את יודעת להגיד מה הסימנים שלה לרעב ולשובע?
תכתבי לי ואז ארחיב את התייחסותי בהתאם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכי לאחר סיום בקבוק- המשך
רחל23/06/2013ממש להגיד שהבכי הזה נובע מרעב לא,
אבל בד"כ היא עצבנית כשהיא לא שבעה, והיא לא מוכנה לשכב בשקט,
(כשמרימים אותה על הידיים או משחקים איתה היא שוכחת שהיא רעבה)
אם היא ממש רעבה צריך לקפוץ איתה כדי שהיא תרגע,
ואם היא ממש ממש רעבה גם קפיצות לא עוזרות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכי לאחר סיום בקבוק- המשך - תגובה
דפנה רון23/06/2013רחל,
איך את מבדילה בין בכי ואי-שקט שקשור לרעב לבין בכי ואי-שקט שקשור למשהו אחר שמציק כמו כאב בטן, עייפות, אי-נוחות, חוסר-סבלנות ועוד?
מה הם הסימנים שלה שהיא שבעה ורוצה להפסיק לאכול?
חשוב לדעת להבדיל כדי להבין את המקור לבכי , כדי לדעת מה לעשות.
אם היא רעבה קפיצות לא ירגיעו אותה, אולי אם היא עייפה קפיצות ירגיעו אותה.
כשהיא שבעה היא תעזוב את ההנקה. לפי עקומת המשקל והגובה, אולי אין בעיה של מחסור בחלב ואולי משהוא אחר מציק לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)