מרק ...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מרק ...
    לילך
    24/06/2013

שלום,
    בני שיהיה בריא בן כ10 חודשים,
    לעיתים מסכים לאכול מרק ירקות עם עוף טחון בצהריים ולפעמים לא ממש אלא אם אני נותנת לו במקביל שמנת...
    אין לי ברירה אז כדי שיאכל מהמרק אני נותנת גם את השמנת החמוצה וכך הוא אוכל בכפית גם שמנת וגם מהמרק.
    אין לי בעיה של לשמור כשרות כך שהשאלה היא רק בריאותית האם אין בעיה עם זה..

תודה

לילך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מרק ...

הוספת תגובה

• מרק ... - תגובה

דפנה רון
    27/06/2013

לילך שלום,

אתחיל עם השאלה , מדוע חשוב לך שיאכל כל יום את המרק?

1) לתינוקות יש יכולת טובה להיות קשובים לצרכי הגוף. כשהוא לא רוצה מרק כל יום, יכול להיות שלגוף יש מספיק מהערכים שלמרק יש, יכול להיות שירצה אחד מהמרכיבים של המרק ולא את כולו.
    2) חשוב לעודד להקשבה לגוף ולסמוך עליו שבוחר מה שנכון לו דרך התזונה, כך שאם הוא לא רוצה מזון מסוים. אני ממליצה שלא לנסות אפילו עוד פעם אחת. לתת לו את מה שרוצה. אפשר גם רק את השמנת החמוצה למשל.
    3) לפעמים תינוק עשוי לאכול שלא מתוך הקשבה לגוף וזה יכול להיות כשמקבל ממתקים או אוכל מתוק מסוכר, כאשר יש הסחות בזמן שהוא אוכל או כאשר לאכילה שלו יש תפקיד בקשר שלו עם ההורה. מצב כזה יכול להיות כאשר הורה דואג מהאכילה של הילד, לא סומך עליו או מנסה לשכנע אותו לאכול בכל מני דרכים.

אז מה אני ממליצה?
    לגוון את הארוחות, והדרך הקלה ביותר לגוון מבלי מאמץ, היא לצרף אותו ארוחות שלך, ולטחון את מה שאת יכולה מהאוכל שאת אוכלת. כמובן, בתנאי שזה לא חריף.
    את תגישי את סוגי האוכל והוא יקבע מאיזה סוג אוכל רוצה לאכול וכמה מכל סוג.
    והכי חשוב שתהנו מהאכילה המשותפת.

כמובן שאם משהו לא מסתדר לך, אני מליצה על המשך יעוץ
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

לילך
    27/06/2013

חשוב לי שיאכל מרק כי אני שמה שם עוף,עדשים,ירקות רבים טובים וזו מבחינתי כאילו ה מנה של היום מעבר לשאר האוכל בבוקר ומעט בערב.
    עוף בפיסות קטנות עדיין קשה לו לאכול ממש הוא לועס ומוציא את הרוב וחשוב לי שיאכל עוף.
    בקר עדיין לא ניסיתי,האם אפשר לתת קציצות למשל אני חוששת מהגרגירים של הבשר הטחונים.
    האם פסטה ואיך כדאי?(בשר בולונז למשל..)
    קשה לי גם להושיב אותו לאכול בכסא אוכל שלו,הוא בוכה ולא מסכים בקלות,אני משחדת אותו בכל מיני צעצועים שיישב וגם לא תמיד הוא נרגע מהר...אבל מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך - תגובה

דפנה רון
    03/07/2013

לילך שלום,

אחרי שקראתי מה שכתבת חשבתי שכדאי להדגיש כמה דברים:
    1) מאד אפייני לתינוקות ולילדים בריאים, לשנות העדפות וטעם. הם יכולים לאכול משהו בהנאה ולמחרת לא לרצות אותו.
    הסיבות יכולות להיות:
    א. שהם קשובים מאד לסימנים של הגוף. אם יש להם צורך ביותר ברזל, למשל הם עשויים לרצות מאד עוף, בשר א הודו. ואם לא אז יכול להיות שימעיטו באכילה או לא ירצו בכלל בשר.
    ב. אם הם לא מעכלים טוב את האוכל ואז זה גורם להם לאי-נוחות. מערכת העיכול מסיימת את ההבשלה שלה סביב גיל שנתיים. עד אז חלק מהתינוקות לא תמיד יאכלו באופן עיקבי.
    ג. לתינוקות, כמו לנו, יש העדפות מבחינת טעם, ריח ומרקם, בעיקר שהמרקם מורגש חזק פי 8 ממה שאנחנו מרגישים.

2) חשוב לעודד תינוק להיות קשוב לסימני הגוף. לתינוק שגדל להיות ילד ואחר כך מבוגר המקשיב לסימני הגוף, קל יותר לשמור על משקל גוף מאוזן ולבחור באכילה בריאה.

3) חשוב להשאיר את הרצון ואת האחריות על האכילה אצל התינוק. אכילה היא צורך השרדותי והוא יאכל כמה שצריך ויסרב לאכול כאשר לא מתאים לו.
    אצל תינוק שחש שרוצים שיאכל יותר מאשר הוא עצמו רוצה, יכול להכנס עם הוריו למאבקים על אוכל ויכולה להתפתח אצלו בעייה בהתנהגות אכילה או הפרעת אכילה.

אז מה אני ממליצה?
    לשבת לאכול איתו בארוחות, כאשר את אוכלת את האוכל שלך, ואם הוא מבקש , תרסקי או תמעכי ותני לו מה שרוצה וכמה שרוצה (כמובן אם האוכל לא חריף). אם יש מזון שהכנת לו והוא לא אוהב, לא לנסות לשכנע אותו (אפילו לא פעם אחת) ולא לשחק איתו או להראות לו טלויזיה תוך כדי אכילה. להפסיק להאכיל והשלים לו תזונה עם פורמולה/הנקה.

אם את חשה שהדברים לא מסתדרים מבחינה מעשית, חשוב שתפני לקבל יעוץ אצל תזונאית ילדים, לפחות מפגש או שניים, כדי לראות איך תוכלי להאכיל ללא מאמץ, ותוך כדי הקשבה והענות לסמנים של בנך.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו