מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סירוב לאוכל מוצק - תינוקת בת 9 חוד'יעל12/08/2013
שלום,
בתי בת 9 חודשיים, ומסרבת לאכול מזון מוצק. בין אם מדובר בפירות או בין אם מדובר במרק ירקות או כל דבר רך אחר. ביום טוב היא אוכלת כמה כפיות בודדות של מרק או פירות וברוב הזמן אינה אוכלת כלל מזון מוצק וניזונה רק מסימלאק.
לאחרונה עברה שקילה בטיפת חלב ונאמר לי כי עלתה רק קילו מאז השקילה האחרונה של גיל 3 חודשיים(8 ק"ג).
אני מנסה לגוון לה את המזון כמה שאפשר, אך הסירוב עוד מתרחש הרבה לפני שהיא טועמת את המזון.
אני קצת אובדת עצות, אודה לעזרתך.
בתודה מראש,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירוב לאוכל מוצק - תינוקת בת 9 חוד' - תגובה
תרצה שני14/08/2013יעל שלום,
קצת קשה לחוות דעה מבלי לראות את הילדה ולבדוק גורמים נוספים. האם ניסית לתת לה אוכל אצבעות? כלומר אוכל שהיא מחזיקה לבד ביד ומאכילה את עצמה כאשר היא יושבת בכיסא האוכל.
האם הסרוב הזה קיים רק בבית או גם בגן במידה והיא נמצאת בגן?
ממליצה להגיע לייעוץ אצל דיאטנית ילדים לייעוץ יותר ממוקד ומותאם אישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
יעל14/08/2013שלום תרצה,
בהחלט ניסיתי לתת לה אוכל אצבעות, וגם אותו היא מתקשה לאכול. היא לוקחת ביס או שניים, מעוותת את הפנים כלא מרוצה ומוציאה אותו החוצה. לפעמים יש לי תחושה שהיא פשוט לא יודעת לאכול עדיין לבד, האם ייתכן? היא מחזיקה למשל חטיף אורז, אך במקום למצוץ אותו לאט לאט, היא שוברת אותו והכל נופל לה..
היא נכנסת בעוד חודש לגן, לכן חשוב לי להקנות לה כבר הרגלים מהבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
תרצה שני14/08/2013יעל נראה שהיא זקוקה להמשך חשיפה, מבחינת נורמות היא עדין במסגרת הנורמה.
אם היא מכניסה לפה שלה משחקים היא גם תכניס בסופו של דבר את האוכל, קחי בחשבון שזהו משהו חדש לגמרי עבורה.
את יכולה לנסות להאכיל אותה באוכל שהוא מעוך ולא מרוסק דק כדי להרגיל אותה למרקמים שונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)