מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת חצי שנהריקה21/08/2013
שלום רב
ביתי בת חצי שנה, נולדה באחוזון 95% (3.875 ק"ג) ושומרת על האחוזון הגבוה.
לאחרונה התחילה לאכול מרק עוף עם ירקות ואורז לארוחת צהריים, במקם בקבוק, ובקרוב תאכל ארוחת פירות בבוקר במקום בקבוק.
שאלתי הראשונה היא- מה נחשב ל"ארוחת פירות"? נניח, ביסקויט לתינוקות מעוך עם כמות השווה לפרי וחצי נחשב לארוחה שלמה?
שאלה נוספת היא, מה נחוץ ומה מיותר לתזונה של ילדה גדולה מבחינת משקל. בקרוב ביתי תיכנס למסגרת של מעון. נותנים שם בבוקר פירות טחונים+ טחינה+ ביסקויט. בצהריים מרק עוף עם אטריות/ לחם/ אורז ובארבע דייסת שיבולת שועל עם סילאן.
זה נשמע לי המון תוספות מיותרות לילדה שהיא מימלא גדולה פיזית..
האם אני צודקת? אשמח להתייחסות. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק לחדד בקשר למרק...
ריקה21/08/2013כל אחד מכין אחרת והבנתי שזה יכול לשנות..
אני מכינה לה מרק לפי הוראות של טיפת חלב: ירקות- בצל, קישוא, דלעת, גזר ופטרוזיליה ושמיר שאני לא טוחנת. מוסיפה לה בטטה ותפו"א, קצת הודו וחופן אורז. אני טוחנת הכל ונותנת לה מנה ואח"כ מציעה לה מים. ככה אמרו לי בטיפת חלב...
היום הרופאה הרימה גבה ואמרה לי שזה ממש לא נחוץ גם תפוא, גם בטטה וגם אורז.. אבל מה זה משנה בעצם אם בסופו של דבר אוכלת את אותה הכמות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק לחדד בקשר למרק... - תגובה
תרצה שני25/08/2013ריקה שלום,
כמות האוכל נקבעת ע"י התינוק בהתאם ליכולת האכילה שלו ולדרגת הרעב. זהו תהליך הדרגתי שבו בהתחלה משלימים את הארוחה עם הנקה/תמ"ל בהדרגה עולה כמות האוכל הטחון ויורדת כמות ההשלמה עד שאין לה דרישה כלל.
לגבי הארוחות עצמן: במרק צריך יחס מסוים בין כמות החלבון שמקורו בבשר/עוף לבין כמות הירקות, והפחמימות, אין צורך בכמה מקורות פחמימות זה מעמיס הרבה פחמימות על המנה. ניתן כל פעם להכניס מקור פחמימות שונה (אורז, פסטה, תפו"א, בטטה או קוסקוס) ובכך גם לשנות את טעם המרק.
ממליצה להוריד את הפתיבר מארוחת הפרי, בפרות יש מספיק פחמימות והשילוב עם טחינה מעשיר מספיק את הארוחה.
אחר הצהריים עדיף לתת בקבוק תמ"ל ללא דיסה, הדיסה מאד מנפחת את הילד ואינה דרושה לבתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)