מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שנה וחודשיים - ארוחת ערבהילה06/10/2013
שלום רב,
בני בן שנה וחודשיים. אוכל מזון מוצק בתיאבון רב. עדיין יונק מעט לפני השינה ובבוקר. שוקל 11 קילו.
באופן כללי אני משקיעה בארוחות שלו והתזונה שלו חשובה לי.
השאלה שלי ספציפית לגבי ארוחת הערב-
אני מכינה לו ארוחת ערב עשירה בכל אבות המזון, אך לאחרונה תהיתי אם זה לא יותר מדי - בגלל הפחממות:
בנוסף לביצה, גבינה וירקות אני מכינה לו פסטה/פתיתים/פיצה וכדו' (מאוד אוהב). אני מעדיפה לא לתת לו לחם מכיוון שמקבל לחם במעון גם בבוקר וגם אחה"צ.
נקודה חשובה נוספת היא שבניגוד לילדים אחרים, שלא משנה מה/כמה אוכלים בארוחת הערב הם מקבלים תמ"ל לפני השינה, הוא אינו מקבל תמ"ל (מעולם לא לקח בקבוק), לכן חשוב לי שיאכל ארוחת ערב טובה ומשביעה.
האם אני מגזימה? איני רוצה שיפתח הרגלים לא טובים או יהיה ילד שמן בגלל זה...
אודה לתשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה וחודשיים - ארוחת ערב - תגובה
תרצה שני06/10/2013נראה שאוכל יפה, ממליצה לשלב פחמימות המכילות סיבים כדי שיכיר אותם כמו קינואה, כוסמת ופסטה מלאה, ניתן לפעמים להחליף את הפחמימות בקיטניות כמו גרגרי חומוס ועדשים, עוד אפשרות היא לשלב מאפינס ירקות מלוחים או פשטידות לסוגיהן.
כמות האוכל נקבע על ידיו ואם הוא אוכל עד ששבע לא נראה שזה יותר מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)