בן שנה וחודשיים - ארוחת ערב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה וחודשיים - ארוחת ערב
    הילה
    06/10/2013

שלום רב,
    בני בן שנה וחודשיים. אוכל מזון מוצק בתיאבון רב. עדיין יונק מעט לפני השינה ובבוקר. שוקל 11 קילו.
    באופן כללי אני משקיעה בארוחות שלו והתזונה שלו חשובה לי.
    השאלה שלי ספציפית לגבי ארוחת הערב-
    אני מכינה לו ארוחת ערב עשירה בכל אבות המזון, אך לאחרונה תהיתי אם זה לא יותר מדי - בגלל הפחממות:
    בנוסף לביצה, גבינה וירקות אני מכינה לו פסטה/פתיתים/פיצה וכדו' (מאוד אוהב). אני מעדיפה לא לתת לו לחם מכיוון שמקבל לחם במעון גם בבוקר וגם אחה"צ.
    נקודה חשובה נוספת היא שבניגוד לילדים אחרים, שלא משנה מה/כמה אוכלים בארוחת הערב הם מקבלים תמ"ל לפני השינה, הוא אינו מקבל תמ"ל (מעולם לא לקח בקבוק), לכן חשוב לי שיאכל ארוחת ערב טובה ומשביעה.
    האם אני מגזימה? איני רוצה שיפתח הרגלים לא טובים או יהיה ילד שמן בגלל זה...
    אודה לתשובתכם!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בן שנה וחודשיים - ארוחת ערב - תגובה

תרצה שני
    06/10/2013

נראה שאוכל יפה, ממליצה לשלב פחמימות המכילות סיבים כדי שיכיר אותם כמו קינואה, כוסמת ופסטה מלאה, ניתן לפעמים להחליף את הפחמימות בקיטניות כמו גרגרי חומוס ועדשים, עוד אפשרות היא לשלב מאפינס ירקות מלוחים או פשטידות לסוגיהן.
    כמות האוכל נקבע על ידיו ואם הוא אוכל עד ששבע לא נראה שזה יותר מדי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו