מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בשר בקר או עוף, מה עדיף?מיקה16/10/2013
שלום,
בני בן שנה בדיוק.
אני צמחונית זה שנים (התחיל מסיבות הומניות והמשיך באמונה שזה בריא).
עם זאת, אני חוששת לקחת את האחריות לגדל ילד צמחוני ומעדיפה לצד התזונה הבריאה שאני מקנה לו (קוואקר כל בוקר עם הפירות, שילוב בארוחות עדשים, אבוקדו, טחינה, ביצים, וחוסר מוחלט במלח) לתת לו מדי פעם בשר בשביל החלבון וויטמין B12
1. מה עדיף: בשר בקר או בשר עוף מבחינת הערכים התזונתיים שהוא מקנה?
2. האם בשר הודו כל כך עולה בערכיו התזונתיים על בשר עוף ובשר בקר? (עוף - אני יכולה לקנות שוקיים ארוזים מוכנים במקרר במכולת, בשביל בשר בקר והודו אני צריכה להיכנס לאטליז ולהיגעל).
3. וכמה פעמים בשבוע מספיק שיאכל בשר?
תודה על התשובות,
מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשר בקר או עוף, מה עדיף? - תגובה
דפנה רון16/10/2013מיקה שלום,
מבחינת ערכים תזונתיים : הכי עשיר בשר אדום (בקר) אחר כך הודו נקבה (אדום), אחר כך החלקים הכהים של העוף (לא חזה).
2. אם את רוצה לתת עוף, את יכולה לתת אותו עם עלים ירוקים (מנגולד, עלי סלק, תרד, עשבים). הברזל מהכלורופיל של הצמחים נספג טוב יותר כאשר נאכל עם חלבון מבשר/עוף. לגבי ויטמין B12, יש מספיק גם בעוף.
3. לגבי תדירות האכילה- זה מאד אישי. זה מאד תלוי ביכולת הספיגה של הברזל.
יכולת הספיגה של הברזל מורכבת מהזמינות שלו מהמזון ומהיכולות של מערכת העיכול שלנו לספוג.
ככל הידוע לנו, זמינות הברזל מהמזון גדלה עם הוא נאכל עם ויטמין C, או עם חלבון מבשר/עוף ואולי גם ביצה.
זמינות הברזל יורדת אם הוא נאכל עם מוצרי חלב ומוצרים עשירים בחומצה פיטית (המצויה בכמות גדולה בסיבי דגנים)
זה אומר שרצוי להגיש את הבשר/עוף בארוחה שבה הדגן לא יהיה מלא (דוקא אורז לבן ולא מלא) ובארוחה שיש בה פלפל או עגבניה או ירק חי (לא רק מלפפון), ובנפרד ממוצרי חלב.
יכולת הספיגה ממערכת העיכול תלויה ברמת החלבון הסופג (רמתו יורדת בנטילת תוסף ברזל
מבשר/עוף. מבחינת B12, יש מספיק בעוף.
לספיגת B12 יש 7 תחנות. וחלקה תלוי באיזון החומציות במעי. משערים שהספיגה משתפרת עם נוכחות מרובה של חיידקים פרוביוטים במעי. כדי לחזק אוכלוסיית חיידקים זו חשוב לאכול הרבה ירקות , קטניות, דגנים מלאים ועלים ולהמעיט בסוכר וקמח לבן.
את יכולה לתת בשר פעם בשבוע. אם הוא אוכל בחשק את יכולה להציע יותר מפעם ולראות אם עדיין רוצה.
במקביל עקבי אחר סימני לאנמיה, כדי לזהות בזמן ולהבין אם צריך תגבור.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)