תזונה בת 6.5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה בת 6.5 חודשים
    חן
    31/10/2013

בתי בת 6.5 חודשים, מתפתחת יפה מאוד לגילה, לפני כחודש נכנסה למשפחתון והתחלתי לשאוב לה חלב, אוכלת מצויין מוצקים וזה סדר היום:
    6:30 יונקת
    9:30 פירות
    12:30 מרק עוף
    14:30 חלב שאוב 150-170 מ"ל
    לאחר מכן אוספת ומניקה אותה בחמש, ובמהלך הלילה.
    המטפלת אומרת שלאחר שאוכלת את שתי הארוחות של המוצקים, היא צמאה וצריך לתת לה חלב שאוב כיון שמים לא מוכנה.
    אני שואבת פעמיים ביום וסה"כ יוצאה לי 150-170 מ"ל.
    1.האם סדר היום מספיק מבחינה תזונתית? אני לא מעוניינת לתת לה תחליף.
    2. שאלה נוספת, האם אפשר לתת לה דייסה בערב? ואיזו? האם מעורבב בחלב אם או מים?
    3. מתי אוכל להפסיק לשאוב ולהניק אותה רק מהשעה 16:00 ואילך לאחר האיסוף?
    תודה רבה,
    חן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה בת 6.5 חודשים

הוספת תגובה

• תזונה בת 6.5 חודשים - תגובה

ענת תבור
    31/10/2013

שלום חן. לגבי האם כמות המזון מספקת, יש שתי דרכים לדעת: האחת היא האם התינוקת מרוצה ורגועה והדרך השניה היא לעקוב אחר העליה במשקל ולראות שהעליה תקינה (אגב, בגיל זה לרוב התינוקות היונקים יש ירידה יחסית במשקל באם מסתכלים על עקומות הגדילה הישנות שיש בטיפות חלב ולכן לא צריך להתרגש אם יש ירידה קלה לפי אחוזוני הגדילה אלא רק אם יש ירידה מאוד משמעותית של שניים-שלושה אחוזונים למטה). לפי מה שאת מתארת הכל נראה תקין. אני לא הייתי ממליצה להפסיק לשאוב בשלב זה אלא רק בעוד כחודש-חודשיים, לאחר שצריכת מגוון המוצקים תהיה כבר יותר משמעותית. את יכולה לתת לה דייסה בערב אבל מומלץ עם חלב אם או לחילופין לתת משהו אחר כגון ביצה מקושקשת מעורבת בגבינה עם מעט קוביות לחם ועגבניה או בדומה לזה. בכל אופן, תינוקות יונקים משלימים את החסר להם בהנקה במהלך שעות הערב והלילה, כך שאת לא צריכה לדאוג לחוסרים. הדבר היחיד שמפריע כאן הוא ששנת הלילה שלך תהיה פחות איכותית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו