מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בשר ואוכל במקרר ומקפיאמורן15/11/2013
שלום,
ביתי בת שנה ו10 חודשים.
יש לי מספר שאלות:
1. רציתי לדעת כמה פעמים בשבוע יש לתת לה לאכול מנה בשרית. האם צריך כל יום?
האם חשוב לגוון בסוג הבשר? בדרך כלל אני נותנת לה עוף בצורות שונות.
האם בימים שלא אוכלים בשר חשוב לאכול לדוגמא קטניות ודגנים?
2. אני לא מבשלת כל יום ונוהגת להכין כמות גדולה ולהקפיא, בעיקר את הבשר. האם יש בעיה עם לתת לה כמעט תמיד את האוכל המוקפא אשר מחומם במיקרוגל?
אותה שאלה לגבי ירקות סנפרוסט שהוקפאו ואותם אני מאדה.
3. אני נותנת לביתי לאכול פלפל חתוך בארוחת בוקר. היא אוכלת חצי ולפעמים אני שומרת את השאר במקרר וחותכת לה את החצי שנותר לארוחת ערב. האם בערב כבר אין לפלפל ערכים תזונתיים ועדיף בהרבה לחתוך פלפל חדש? האם יש ירקות שפחות נהרסים אם הם מחכים במקרר?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתן עלי.....
מורן19/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשר ואוכל במקרר ומקפיא - תגובה
תרצה שני20/11/2013שלום מורן,
לגבי הבשר, מומלץ לגוון בעיקר כדי שהילדה תכיר טעמים ומרקמים שונים ותהיה לה גמישות תזונתית. אפשר להקפיא את מנות הבשר המבושלות ולהפשיר לפני אכיל. (לאחר הפשרה אין להקפיא שוב).
בימים שלא אוכלים בשר מומלץ לתת מקורות חלבון חליפיים כמו קיטניות לסוגיהן: עדשים, גרגרי חומוס, מאש, שעועית לבנה/אדומה וכדומה.
ירקות מוקפאים של סנפרוסט וכדומה מכירים רכיבים תזונתיים רבים לפעמים אפילו בכמויות יותר גדולות מאלה שקונים אצל הירקן. הרכיב היחיד שאולי יורד מערכו הוא ויטמין C שנאבד בזמן החליטה של הירקות לפני הקפאתם. אך אם על כל מקרה את הולכת לבשל את הירקות הם ממילא יאבדו רכיב זה ולכן הם בהחלט מומלצים.
לגבי הפלפל, ניתן לשמור את החצי השני ולהגישו, אמנם חלק מהויטמין C נאבד בחשיפה לאויר אך לא כמות גדולה, אחת האפשרויות הקטין איבוד זה היא לשמור את הפלפל בתוך מים עד להגשתו, כך אין לו מגע עם האוויר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)