תזוננת ילדה בת שנתיים ושמונה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזוננת ילדה בת שנתיים ושמונה חודשים
    רינת
    17/11/2013

שלום, ביתי בת שנתיים ושמונה חודשים,
    ראשית רציתי לדעת שתזונתה מספקת ושנית מה להציע לה במקום המטרנה.
    7:00 איך שמתעוררת מקבלת בקבוק מטרנה 180 מ"ל (קמה רעבה ומחכה שנכין לה)
    8:30 ארוחת בוקר בגן - חביתה/ ביצה/ טונה לחם ירקות גבינה
    10:00 פרי בגן
    12:00 ארוחת צהרים בגן לא בשרית (היא בגן נעמ"ת ואין שם ארוחות בשריות)
    15:30 כריך בגן - חומוס/ טחינה/ גבינה/ שוקולד
    17:00 פרי - תפוח/ אגס/ מלון - לפעמים גם יוגורט ביו במתיקות מעודנת
    18:30 ארוחת ערב משתנה: מקרונים/ חביתה+ גבינה לבנה וצהובה/ ביצה קשה+
    טונה/ לפעמים לא רוצה אז רק יוגורט או קרונפלקס+ חלב
    19:35 בקבוק מטרנה 180 מ"ל
    19:45 הולכת לישון
    כמובן גם בגן אוכלת פטי בר ובבית גם משהו קטן טעים! (משתדלת כמה שפחות) ולפעמים אם אני מרגישה שאכלה ממש טוב ארוחת ערב אז אני מוותרת לה על המטרנה אבל לעיתים רחוקות.

1. רציתי לדעת איך אני מפסיקה לה את המטרנה, אני תמיד מפחדת לשלוח אותה רעבה למיטה מה אני יכולה להציע לה לאכול ובאיזה שעה?
    2. האם התפריט שלה טוב? ירקות היא לא ממש אוהבת ולא מסכימה לאכול אבל אני שמה לה בצלחת
    3. אני נכנסת איתה מהגן הביתה בשעה 17:00 אשמח להדרכה מהשעה הזאת מה להאכיל אותה? באיזה שעות? וכמה ארוחת עד השינה שלה בשעה 19:45
    תודה רבה לכן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תזוננת ילדה בת שנתיים ושמונה חודשים - תגובה

דפנה רון
    17/11/2013

רינת שלום,

בבוקר את יכולה להציע לה, במקום המטרנה :
    שייק פרות
    פרות
    יוגורט עם פרי חתוך ופצפוצי אורז מלא ללא סוכר או קורנפלקס ללא סוכר
    פרוסה עם ממרח (ממרח לא מתוק או ממרח מתוק כמו: טחינה עם דבש או שקדייה עם סילאן או חמאת בוטנים עם דבש)
    וכמובן ללוות במים , אלא אם כן שותה את שייק פרות

לגבי הארוחות מ-17:00 - נשמע בסדר גמור. פרי ב17:00 וב18:30 ארוחה. אם את יודעת שאכלה ממרח שוקולד או פתי-בר בגן, באמת עדיף לתת פרי באותו יום לא משהו נוסף שמכיל סוכר, כדי שלא יקלקל את התאבון לארוחת הערב.

האם היא נחשפת לבשר/עוף/דגים בסופי שבוע? אם לא, כדאי לעשות השלמות ממזונות אחרים

כדי לענות לך לגבי החשש שלך שלא אוכלת מספיק עד לשינה, חזרי אלי עם פרטים על משקל וגובה שלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תזונת ילדה בת שנתיים ושמונה חו

רינת
    17/11/2013

ראשית תודה רבה לך על התשובה הזריזה והמנומקת.
    כן היא אוכלת עוף וקציצות הודו בשישי שבת בשר פחות אוהבת.
    לגבי הגובה שלה אני לא יודעת, היא שוקלת 13 או 13.5 מבחינת משקל היא לא רזה היא דווקא קצת שמנמונת אז אני לא דואגת מהמשקל אני רק רוצה שתאכל בריא.

אני פשוט לא כל כך מבינה כמה ארוחות אני צריכה להאכיל אותה בבית אם אני נכנסת איתה בשעה 17:00 הביתה, גם פרי גם ארוחת ערב וגם מטרנה, אני לא רוצה שתאכל יותר ממה שהיא צריכה בגלל החוסר ידע שלי והחשש שהיא תלך לישון רעבה ולא רוצה לגרום לה להשמנת יתר בעתיד.

לגבי המטרנה זה בסדר להמשיך להביא לה בבוקר ולנסות לגמול אותה קודם כל בערב?
    ואם כן אשמח להכוונה מהשעה 17:00 עד השינה לתפריט ללא מטרנה בערב+ ציון השעות הארוחות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תזונת ילדה בת שנתיים ושמונה חו - תגובה

דפנה רון
    17/11/2013

לפי המשקל שלה, ללא התחשבות בגובה, היא קצת מתחת לאחוזון 50%. יכול להיותשיהיה לי משהו נוסף להגיד לך , אם אדע את הגובה.

באופן כללי, מ17:00 עד 20:00- יכולות להספיק 2 ארוחות, אבל זה גם תלוי בילד. יש כאלו שרעבים כל שעה-שעה וחצי. איך זה אצלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו