מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריפלוקס לעומת אלרגיה לחלבמיכל10/05/2014
היי
בני בן חודש וחצי, היה אוכל סימילאק אדבנס, בגיל 3 שבועות החל להקיא אחרי כל ארוחה ובכי אחרי האוכל, רופא ילדים אבחן את הילד שלי עם ריפלוקס. העביר אותנו לאכול פורמולת AR שפתרה את ההקאות אך גרמה כאבי בטן קשים מאוד לאורך כל היום ולאחר שבוע גם הופיעה פריחה אדומה על הפנים. לכן הרופא טען שייתכן שהוא גם אלרגי לחלב ושאין דרך לבדוק את זה אלא רק ניסוי וטעיה והעביר אותנו לפורמולת נוטרמיגן עם חלבון מפורק. נעלמו כאבי הבטן, חזרו ההקאות והבכי אחרי האוכל.
קראתי שכן יש דבר כזה טסט לאלרגיה לחלב שאפשר לעשות אצל אלרגולוג, האם יש דבר כזה אלרגולוג שמתמחה בילדים ?
במידה ויש תורים רק לעוד המון זמן, האם זה משהו שאפשר לעשות דרך רופא פרטי ?
בינתיים הילד מקיא ובוכה מאוד אחרי אוכל ולפני שאני מתחילה עם תרופות לריפלוקס אני רוצה לברר את נושא האלרגיה כדי לדעת אם להמשיך עם אוכל חלבון מפורק או לא.
תודה מראש
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקס לעומת אלרגיה לחלב - תגובה
תרצה שני11/05/2014מיק שלום,
לדעתי אתם צריכים לחזור לרופא הילדים לדון על כך, ניתן להסמיך את הנוטרמיגן עם קורנפלור אך עושים זאת רק במקרים קיצוניים ובהדרכה, לכן עדיף לחזור לרופא הילדים.
ישנם אלרגיולוגים המתמחים בילדים, אך עד כמה שידוע לי בדיקות לאלרגיה לחלב עושים רק לאחר גיל שנה. לפני זה מסתמכים על הסימפטומים.
בינתיים כמה טיפים לגבי ההקאות, האכילי אותו בתנוחה מאונכת כמה שיותר והחזיקי אותו לאחר הארוחה באותה תנוחה עוד 30 דקות, אפשר גם במנשא כשהוא מאונך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תרצה - בנוגע להסמכת האוכל
מיכל11/05/2014היי
הרופא שלנו אומר שהסמכה עם קורנפלור של בישול מסובכת מידי ולכן לרוב לא יעילה כי לא מבוצעת מספיק נכון,
יש אימהות לילדים עם ריפלוקס שהמליצו לי להסמיך עם דייסת קורפלור של מטרנה אבל הרופא שלנו אומר שהיות שזה מסיס במים זה לא יעזור להסמכה, מה ידוע לך בנושא ? אפשר לנסות ? מותר בגיל חודשיים ? במידה וכן, כמה דייסה על 90 תמל ?
תודה שוב
מיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תרצה - בנוגע להסמכת האוכל - תגובה
תרצה שני12/05/2014כיוון שהילד קטן אני ממליצה להגיע לדיאטנית ילדים שתנחה אותך את הכמות המתאימה. כל תוספת כזו משנה את ריכוז התמ"ל ויחס הרכיבים התזונתיים בו וחשוב לדעת זאת ולקחת זאת בחשבון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)