כאבי בטן ובעיקר ביציאות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי בטן ובעיקר ביציאות
    ימי
    29/07/2014

שלום,

בתי בת 5.5 חודשים מאז שנולדה סובלת מכאבי בטן.
    ינקה מלא עד לפני שלושה שבועות.
    יציאות רכות ומרובות (6 יציאות ביום) ובכי רב לפני יציאה וסביב האכלה.
    בגיל 4 חודשים (הנקה מלאה) היתה ניכרת הטבה ונראה היה שכאבי הבטן פסקו....
    התחלנו לתת תחליף חלב מטרנה ללא לקטוז בהמלצת רופא ואחות מכיוון שירדה במשקל.
    בקבוק 120 ליום או 120 + 60 תוספת. הקטנה היתה ערנית ורוב שעות היום לא ישנה (הגיע למצבים שישנה חצי שעה בלבד מבוקר ועד לילה).
    הורדתי ופרסתי את המינונים של התוספת ל- 60 אחרי 2-3 ארוחות (בסה"כ 180) והיה ניכר כי ישנה הטבה.
    הרופא המליץ לנסות נוטרמיגן. התחלנו לפני יומיים לתת בקבוק וחצי. שוב, יציאות מרובות, בכי לפני יציאה (מעיר אותה משינה ואז לא נרדמת רוב שעות הים).

שאלות: האם נכון לומר ששעתיים אחרי אכילת הבקבוק ישנה השפעה כבר על מערכת העיכול?.
    האם 4 יציאות (כמות נדיבה מאוד) זה לא המון בהתחשב בעובדה שניתן רק בקבוק וחצי (מה יהיה שנעבור ל-5 בקבוקים?) ואחרון, האם כדאי להתחיל בטעימות של ירקות אם סובלת כ"כ מכאבי בטן?.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן ובעיקר ביציאות

הוספת תגובה

• כאבי בטן ובעיקר ביציאות - תגובה

ענת תבור
    31/07/2014

שלום, אכן נשמע שיש בעיה רצינית. אני לא בטוחה לגבי המעבר לתמ״ל, נראה לי שהוספתו לתפריט רק החמירה את המצב. האם התייעצתם עם דיאטנית מומחית לתינוקות? אני מציעה שבמצב מורכב זה תפני גם לדיאטנית מומחית בקופת החולים וגם לגסטרואנטרולוג לתינוקות וילדים. אין אפשרות לתת תשובה אחראית מספיק במסגרת הפורום הזה. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו