כמויות לגיל שנה וחודש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמויות לגיל שנה וחודש
    רוית
    09/11/2014

שלום!
    בתי בת שנה וחודש. המעבר למוצקים היה קצת קשה לה. רק בגיל 9 חודשים התחילה לאכול ארוחת פירות מלאה שכללה בננה תפוח ואגס עם כפית טחינה, אחכ לקח זמן עד שהסכימה למרק הטחון, בערך בגיל 11 חודשים התחילה לאכול יפה את המרק למשך שבועיים שלוש ואז החליטה שלא בא לה יותר. החלפתי לה בארוחה בשרית לא טחונה ורק לאחרונה, מזה כמה ימים, היא אוכלת יפה מאוד, סוף סוף.
    מה שהיא אוכלת בארוחה הבשרית זה קציצת הודו אדום, תפוח אדמה, בטטה וגזר (כמו במרק טחון רק לא בטחון...).
    שאלתי היא מה הכמות שאני אמורה לתת לה בגילה? היא אוכלת קציצה של בערך 50 גרם בשר ולגבי הירקות אני אף פעם לא יודעת כמה באמת צריך לתת לה. היא גם חייבת לאכול קודם את הירקות ורק אז את הקציצה כי אם תתחיל בקציצה לא תאכל את הירקות (את הקציצה היא מאוד אוהבת, ב"ה).
    חשוב לציין שהיא קטנטונת ונמצאת באחוזון נמוך (אבל עולה בו יפה מאז שנולדה ואף אחד לא דואג.. גם הגדולה שלי קטנה יחסית והייתה באחוזונים נמוכים).
    ואני רוצה גם להוסיף שעועית או אורז ודברים כאלה. השאלה היא איך אני מחליפה אותם בירקות. מה הכמות שאני צריכה לתת בנוגע אליהם?
    ובכלל, אשמח לעזרה בנוגע לכמויות באופן כללי לגיל הזה.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמויות לגיל שנה וחודש

הוספת תגובה

• כמויות לגיל שנה וחודש - תגובה

תרצה שני
    09/11/2014

רוית שלום,
    כדאי לא להפוך את הירקות למאוסים אני לא ממליצה על התניית אכילת הירקות כדאי להגיע אולאכלו את הקציצה. את יכולה לתת חצי קציצה, כף ירקות וכף תוספת פחמומות.אם תרצה תוספת ממה שמונח על השולחן ניתן לתת תוספת גם אם לא אכלה מאחד הרכיבים שבצלחת שלה, אולי זה לא לטעמה. מה שיעודד אותה לאכול מגוון הוא חיקוי שלך ולכן אני ממליצה לאכול במקביל אליה.
    כדאי לזכור שבחלוקת אחריות בהאכלה ההורים אחראים על סוג האוכל המוגש לשולחן, זמן הארוחות והיכן.
    ואילו הילדים אחראים על איזה אוכל לאכול וכמה.
    שמירה על חלוקת אחריות בהאכלה מונעת בעיות אכילה בעתיד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו