מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפריט תזונה לתינוקת בת שנה וחציפנינה10/02/2015
שלום,
התינוקת שלי בת שנה וחצי . אשמח לדעת כיצד אמור להיות התפריט התזונתי בנוי .
תודה מראש,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט תזונה לתינוקת בת שנה וחצי - תגובה
דפנה רון11/02/2015פנינה שלום,
איפה היא אוכלת במהלך היום? עם מי? ואילו סוגי אוכל אוכלים אצלכם?במסגרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט לתינוקת בת שנה וחצי
פנינה12/02/2015שלום ותודה על התגובה המהירה.
הילדה נמצאת במסגרת של משפחתון.
כשמתעוררת אוכלת בקבוק תמ"ל
בבוקר בגן היא אוכלת שני סוגי פירות מגורדים עם כפית טחינה משומשום מלא (שאני מכינה לה בבית).
בצהריים אוכלים כל יום מנת בשר/עוף/קציצות עם פחמימה וירקות מבושלים.
אחרי שקמה מהשינה של הצהריים אוכלת מעדן גמדים/דניאלה.
ארוחת ערב קצת בעייתית כי היא לא אוכלת הרבה. לפעמים אוכלת חביתה, עם גבינה לבנה וצהובה ופרוסת לחם, לפעמים ביצה קשה עם גבינה ופרוסת לחם, לפעמים פיצה.
לפני השינה אוכלת בקבוק (למרות שכבר שני לילות מוותרת על הבקבוק של לפני השינה).
רציתי לציין שירקות טריים כמעט ולא אוכלת.
אני עדיין נותנת לה תוסף ברזל לפי הוראת הרופאה עד גיל שנה וחצי
כשנמצאת בבית היא לא אוהבת לאכול ומשחקת עם האוכל.
כיצד לגרום לה לאכול ירקות?
והאם התפריט מאוזן לגילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה לגבי תפריט לגיל שנה וחצי
פנינה20/02/2015דפנה שלום
קראתי את המאמר שלך לגבי אכילת ירקות. למיטב הבנתי, הוא מתייחס לילדים גדולים יותר. אני אמשיך לנסות לתת את הירקות בתקווה שיום אחד הילדה תאכל מהם .
לגבי המעדן: זה בלתי אפשרי לרסק את הפרי מהבוקר ולערבב עם הגבינה כי היא אוכלת את זה רק בשלוש. הגננת לא מרסקת להם פירות. כך שזה לא פרקטי. מה שניתן לעשות זה לתת חצי מעדן ולהוסיף כמה כפות גבינה לבנה להוריד את המתיקות. אני גם נותנת לה לעיתים יוגורט ביו עם כפית סילאן. האם זה בסדר? בנוגע למשחק עם האוכל היא הפסיקה לשחק. היא רוצה להיות עצמאית ואוכלת לבד עם כפית אפילו דוחפת את הידיים שלי מהצלחת שלה.
תודה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה לגבי תפריט לגיל שנה וחצי - תגובה
דפנה רון21/02/2015שבוע טוב פנינה,
במאמר יש התייחסות לארוחות משותפות - מה שמתאים גם לגיל הזה.
בכל מקרה, אני מבינה שיש מגבלות, יוגורט עם סילאן זה באמת פיתרון או אם היא אוכלת יוגורט טבעי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)