תפריט לתינוק בן 10 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפריט לתינוק בן 10 חודשים
    שפרה
    06/07/2015

שלום

יש לי תינוק בן 10 חודשים שכיום אוכל בבוקר 210 תמ"ל, אח"כ כריך עם גבינה, יותר מאוחר פירות ואז הולך לישון. אח"כ צהריים של פחמימה, קציצה וירקות וכשקם משינה נוספת ב - 15:30 אוכל תמ"ל 180.
    בערב אני כרגע נותנת לו ב- 18:00 פרוסת לחם עם ממרח ואז ב - 19:00 אחרי המקלחת משלים 180 תמ"ל.
    יש לי תחושה שהוא אוכל יותר מדי ארוחות אבל הוא ממש דורש את זה. אני רוצה לגמול אותו מהבקבוק לפני השינה - באיזו צורה אני יכולה לעשות את זה ומה סדר היום המומלץ לתינוק בגילו?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפריט לתינוק בן 10 חודשים

הוספת תגובה

• תפריט לתינוק בן 10 חודשים - תגובה

תרצה שני
    06/07/2015

נאוה שלום,
    מספר ארוחות התמ"ל והמוצקים כפי שתארת מתאימה לגילו.
    בארוחת ערב היתי מוסיפה ביצה, קוביות עגבניה קלופה, קוביות מלפפון קלוף, טחינה או חומוס ואפשר להחליף לפעמים עם פשטידה.
    את הבקבוק לפני השינה כרגע לא מומלץ להוריד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שפרה
    07/07/2015

האם מותר כבר מלפפון?
    מאיזו סיבה לא מומלץ להוריד הבקבוק לפני השינה?
    אתמול בגן נתנו לו 2 פרוסות לחם עם ממרח במקום הבקבוק של 15:30 אבל הוא חזר הביתה מורעב.
    הילד כאילו לא שבע אף פעם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

תרצה שני
    07/07/2015

בוקר טוב,
    כל מזון אצבעות שהוא מסוגל ללעוס ולאכול אפשרי למעט חלב ודבש, ולכן גם מלפפון אפשרי.
    בגיל הזה תינוקות עדין צריכים כמויות גדולות של אנרגיה ממזון קל לאכילה. הם עדין לא מסוגלים לאכול את הנדרש להם בכמויות מאוכל מוצק. ולכן 3 בקבוקים ביום בנוסף לאוכל מוצק מתאים לגילו. חשוב לזכור שקצב הגדילה הינו מואץ ודורש הרבה אנרגיה.
    לתינוקות וילדים אם לא מתערבים להם יש יכולת להרגיש רעב/שובע לפי דרישות הגוף. ולכן אם הוא רעב סימן שלא אכל מספיק עבורו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם

שפרה
    07/07/2015

האם ניתן אם כך להשאיר בקבוק בבוקר ובקבוק בצהריים ולהוריד את הבקבוק של הערב?
    אם כן - מה ניתן לתת לטו במקום שיהיה שווה ערך מבחינת שובע?
    אם לא - באיזה שלב כן יהיה ניתן לעשות את זה ואז מה התחליף המתאים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם - תגובה

תרצה שני
    07/07/2015

צריך לבדוק כל מקרה לגופו, לרוב משאירים 3 בקבוקים ביום עד גיל שנה. הבקבוק לפני השינה חשוב כי הוא מאפשר לגוף תחושת שובע שתמשוך את הילד לשינה רצופה עד הבוקר. לעומת ארוחת מוצקים שבה אינו מצליח לאכול כמות מספקת כזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובגיל שנה

נאוה
    07/07/2015

ובגיל שנה הוא פתאום כן ישבע מארוחת ערב?
    \היום אני נונתנ לו ב - 18:00 פרוסת לחם עם ממרח או קצת דייסת קוואקר ואז ב - 18:45 אחרי המקלחת מוספיה לו 180 תמ"ל - זה בסדר?

את אומרת שבגיל שנה אוכל להמיר את כל זה בארוחה גדולה יותר וזה יוריד את הבקבוק של לפני השינה?
    תוכלי בבקשה לתת לי דוגמא לארוחה כזו שתשביע אותו?

תודה מראש על הסבלנות שלך :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובגיל שנה - תגובה

תרצה שני
    07/07/2015

נאוה זה לא הוקוס פוקוס, בעוד חודשיים שיגיע לגיל שנה יש סיכויים רבים יותר שיהיה מיון יותר ויוכל לאכול כמות ומגוון מזונות גדולה יותר. יש ילדים רבים שמקבלים את הבקבוק לפני השינה גם עד גיל שנה וחצי שנתיים.
    ארוחת ערב יכולה לכלול: ביצה, גבינות, לחם, טחינה/חומוס, סלט קטן. בעקרון מה שאתם אוכלים לארוחת ערב. הכמות אישית ומשתנה בין ילד לילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו