תזונת פעוט בן כשנה וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונת פעוט בן כשנה וחצי
    יעל
    04/08/2015

הבן שלי בן שנה וחמישה חודשים.
    הוא נמוך מאד - מתחת לאחוזון שלוש. מבחינת משקל - כרגע קצת פחות מאחוזון 25 (קצת במגמת ירידה).

עד לפני כחודש-חודשיים אכל מצוין (בשביל שיאכל מספיק, המטפלת נתנה לו פירות ומרק מרוסקים ואכל הרבה). אני נתתי לו מוצקים (אכל פחות, אבל אכל).
    בשלב מסוים לא רצה יותר מרק מרוסק ומאז מנסים לתת לו לצהרים קציצות, עוף וכדו'. עם המטפלת הוא לא מוכן לגעת בכלום. איתי בשבת לפעמים אוכל קציצה אחת.
    בעצם עיקר הבעיה היא ארוחת הצהרים – ארוחה בשרית.
    הוא כן אוכל פירות (מאד אוהב), יוגורט, תמרים, טחינה, קרקר (לא כל כך אוכל לחם). בערב אני מנסה לתת לו ביצה / טוסט / טונה וירקות - אוכל לפעמים יותר לפעמים פחות (תלוי במצב רוח או אולי ברעב).
    בבוקר הוא שותה בקבוק מטרנה. אם אנחנו מרגישים שלא אכל כמעט, אנחנו מנסים לתת לו עוד בקבוק (שותה אולי חצי או רבע בקבוק).
    כלומר בפועל הוא אוכל מעט ורק ארוחות קלות.

מה אני יכולה לתת לו שישלים את החוסר במנה הבשרית – בעיקר ברזל.
    אני מוטרדת כי גם ככה הוא נמוך, ומפחדת שתזונה לקויה תשפיעה על הגדילה שגם ככה לא משהו...

התקווה שלי היא שכשיכנס לגן בעוד חודש, ויראה את כולם אוכלים, הוא יחזור לאכול.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונת פעוט בן כשנה וחצי

הוספת תגובה

• תזונת פעוט בן כשנה וחצי - תגובה

תרצה שני
    04/08/2015

יעל שלום,
    גובהו של ילד נקבע מגורמים רבים. גובה ההורים, דגם הגדילה שלהם בילדות, תזונה ובריאות. חשוב לבדוק אם תמיד היה באחוזון הנמוך בגובה, אפשר להתייעץ עם רופא הילדים ולשקול אפשרות לבדיקת דם לצליאק ואם יש צורך בדיקות נוספות.
    לגבי מה וכמה אוכל ממליצה להגיע ליעוץ אישי אצל דיאטנית ילדים שתוכל לקבל את כל המידע ולהדריך אותכם בהתאם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יעל
    04/08/2015

לגבי הגובה - עשינו כבר בדיקות דם ראשוניות והתחלנו מעקב אצל אנדוקרינולוג.
    פשוט הגובה גורם לכך שהתזונה יותר מטרידה אותי.

רק עוד שתי שאלות:
    1. האם בגיל הזה יכול להיות גם חוסר ב B12 ? או שהמטרנה ממלאת את הצורך הזה.
    2. האם יש דחיפות בצורך ללכת לדיאטנית? או שאפשר לחכות חודש ולראות אם בגן יתחיל לאכול יותר טוב?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו