מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שילוב בין אינפמיל לסימלאק או מטרנהשני11/05/2016
שלום הבת שלי בת ארבעה חודשים סובלת מריפלוקס. כרגע אוכלת אינפמיל.
שמתי לב שזה לא משביע אותה והרבה פעמים בלילה מתעוררת לאכול.
ההשאלה שלי היא-
האם אפשרי לתת ביום אינפמיל א.ר. ובלילה לפני השינה לתת סימלאק /או מטרנה בתוספת דייסה,למשל קורנפלור?
האם זה בסדר ולא אמור לעשות באלגן בבטן בגלל שמשלבת שני סוגי תמלים?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
שני12/05/2016אם אוכל לשאול שאלה נוספת..
אנחנו עם האינפמיל א.ר. לאחר שניסנו את כל סוגי התמל ושום דבר לא עזר לה. כולל להסמיך אוכל.
רק האינפמיל עוזר בנתיים. זה היום הרביעי שאנחנו איתו.
השאלה שלי היא שכבר יומיים שהיא לא עושה יציאות. זה ניראה שהיא מאוד מתאמצת ולא יוצא. האם בהסתגלות הראשונית לאינפמיל יש בעיות עצירות והאם זה חולף אחר כך?
אם זה המזון היחיד שעוזר לה, איך ניתן להקל על העצירות ?
היא בת ארבע חודשים. האם אפשר לתת קצת מים? וזה יכל לעזור?
אמרו לי לתת עגבניה מרוסקת אבל בגלל שעגבניה חומצית מאוד זה רק עלול להחריף את החומציות שכבר יש לה ומציק לה מאוד.
בכללי לא רוצה לתת טעימות לפני גיל חצי שנה כי היא ניראת לי לא בשלה בנתיים לכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ענת תבור12/05/2016בהחלט יתכן שהופיעה עצירות לאחר מתן האנפמיל. כדאי לחכות עוד קצת ולראות אם זה לא חולף. בוודאי שעגבניות לא מתאימות לריפלוקס בפרט אם נראה לך שהיא אינה בשלה לכך. לא מומלץ לתת מים כי כמות קטנה כנראה לא תעזור וכמות גדולה יותר עלולה לגרום להפחתת הצריכה של התמ״ל ובעקבות כך ירידה בצריכה הקלורית. אגב, אפשר לתת טיפול תרופתי לריפלוקס (שאין לו תופעות לוואי והוא משפר פלאים את הבעיה), כמובן בהמלצת רופא הילדים. גם לגבי העצירות מומלץ להתייעץ עם רופא הילדים במציאת הפיתרון המתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! האם..
שני12/05/2016תודה רבה!!!!
האם תוכלי לתת לי את השמות של התרופות?
שמעתי על זנטק אהל אני מפחדת לתת אותו בגיל כזה..חוששת מתופעות לוואי.
יש תרופות אחרות שיכולות לעזור ללא סיכונים בגיל הזה וללא תופעות לוואי ???
ושוב תודה תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה...
שני12/05/2016סליחה שאני כותבת שוב,
אבל רציתי לשאול האם אם אשלב בין סימלאק לאינפמיל זה יעזור לעצירות?
בשעות האחרונות היא בכתה ממש בצרחות. יצאו לה ממש בקושי שני סלעי אבן קשים!!!!
ועדין יש לה עוד שלא יוצא. אמנם אנחנו רק 4 ימים עם אינפמיל אבל איך אדע אם זו תופעה חולפת או להפסיק את הפורמולה. הרופאה אמרה לי לנסות להמשיך אבל אני מאוד חוששת שהעצירות יעשה נזק..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה... - תגובה
ענת תבור13/05/2016לגבי תרופות - מדובר על זנטק. התרופה מאוד יעילה ומאוד בטוחה לשימוש, אין צורך לפחד ממנה. הנזק בריפלוקס הוא הרבה יותר חמור. לגבי העצירות, זה בעיקר סבל ולא יגרם נזק לטווח הקצר אז אל דאגה. יתכן באמת שהשילוב של שתי הפורמולות יעזור אבל אין לדעת עד שלא מנסים. אפשר גם לנסות להוסיף עוד משהו נגד עצירות אבל שוב מדובר על תוספת של תרופה. במקרה שלך בכל זאת הייתי מדברת עם רופאת הילדים על בסיס תכוף ביותר ונשארת עם ההמלצות שלה כי הפורום הזה לא מיועד למקרים אקוטיים. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילוב בין אינפמיל לסימלאק או מטרנה - תגובה
ענת תבור12/05/2016שלום שני. את יכולה לנסות לתת את שני הסוגים כל עוד תבדקי ותראי שהערכים התזונתיים ביניהם דומים בכל מנה (כלומר כמות הקלוריות, חלבון וכו׳). אני רק לא בטוחה שהאנפמיל הוא זה שלא משביע אותה, יתכן שיש סיבה אחרת ליקיצות בלילה.אולי כעת לאחר שהריפלוקס ירד היא רעבה יותר באופן טבעי או שאולי יש סיבה אחרת שאינה רעב ליקיצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)