מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אשמח לסדר יום באוכל תינוק בן 8.5חודשיםאור10/08/2016
אשמח לעזרה ולקצת סדר. התינוק שלי, בן ראשון, בן 8.5 חודשים וזהו סדר היום והתפריט שהוא אוכל:
5:30-6 מתעורר ומקבל תמ"ל, אוכל נוטרילון בין 130-150 מ"ל.
7:30 (בערך) אוכל תמ"ל 80-120 מ"ל.
9:00-9:30 דיסת קוואקר (כף גדושה קוואקר ומים) אגס/תפוח/אפרסק/בננה מגורד וכפית שקדיה.
בערך בין השעות 11:30-12:30 תמ"ל 80-130 מ"ל.
14:30-15:00 ירקות מאודים מעוכים במזלג (תערובת של קישוא, דלורית/בטטה, מעט עגבניה, *לפעמים אפונה, מעט גזר, מעט תפו"א *לפעמים) כפית טחינה, 1-3 כפות אורז מעוך, ואם אין אפונה 2 כפות עדשים כתומות מבושלות. לעיתים מבקש גם בקבוק ואז שותה 80-100 מ"ל. לפעמים לא אוכל מוצק בכלל תלוי ביום.
17:00 תמל 80-130 מ"ל.
18:00 מעט פרי.
19:00 תמל 120-150 מ"ל.
אני לרוב שוכחת להציע לו מים. למעט פה ושם לאורך היום לגימות מכוס של גדולים שהוא מבקש, כשאני שותה.
איך אני משלבת עוד ארוחת מוצקים ומורידה עוד את כמות התמל?
איך אני עושה יותר סדר?
איך אני משלבת יותר מים למעט לגימות?
בשר (הודו ועוף) מתחילה לשלב לאחרונה, אך מעט. בבית אנחנו לא אוכלים בשר (ובכלל לא דגים) וגם לא ממש אוכלים קטניות. (אני רגישה לקטניות ודגנים, למעט אורז).
לא ידוע לי המשקל שלו, אני מניחה שסביב 9 קילו. תינוק ארוך. נולד אחוזון 95 ובגובה נשאר באחוזון זה במשקל ירד לאחוזון 45 כשבדקנו בגיל 7 חודשים.
אך באופן כללי הוא בריא כל הזמן, אוכל כמעט קבוע מגיל 0, 8 ארוחות ליום. במרווחים כמעט תמיד קבועים של שעה וחצי עד מקסימום שלוש אחד מהשני.
אשמח לתשובות ועצות
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר חשוב נוסף
אור10/08/2016הכוונה "בשוכחת להציע לו מים ואיך אפשר לשלב לו יותר מעם בתפריט" נכתבה בניסוח לר נכון. אני מציעה לו מים אך לדעתי זה לא מספיק. אך כשאני נותנת לו מים בבקבוק של האוכל שלו- הוא שותה וכועס (נושך את הפטמה ומעיף את הבקבוק) או שותה המון כמו כמות של חלב. אם אני נותנת לו בכוס "של גדולים" הוא מרוצה אך זה בכמות מזערית של לגימות והרוב מגיע לבגד.. ניסיתי לקנות כוסות שתייה מותאמים לתינוקות כמה סוגים שונים אך הוא סירב לשתות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)