מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרות וירקותאורלי17/10/2008
בני בן ה 8 חודשים מסרב בכל תוקף לאכול פרות וירקות, כאשר התחלנו להזינו במזון מוצק בגיל 6 חודשים הוא הסכים לאכול מעט פירות לאחר מס' פעמים החל לסרב בתוקף, לסגור את פיו ולדחוף את הכפית עם ידיו, כנ"ל לגבי ירקות בתחילה אהב מאוד את הירקות (גזר/דלעת, קישוא, תפ"א) ואכל אותם היטב אך כעת גם אותם אינו מוכן לאכול בשום אופן ניסינו לתבל מעט, הוספנו הודו ניסינו עוף, ניסינו גרבר במגוון טעמים ואף פירות טבעיים אך ללא שום הצלחה הילד פשוט כועס כאשר אנו מנסים להאכילו בפרות או ירקות צועק, דוחף, וסוגר את פיו בכח. אני רוצה לציין כי הומלץ לי ע"י אחות טיפת חלב להאכיל את הילד בגרבר ולא בפירות טבעיים עקב ריסוס וכו'. כעת הילד אוכל 4 בקבוקי דייסה ביום בבוקר 250cc סימלאק + דייסת סולת, ועוד 3 בקבוקים 180 cc סימילאק + דייסה ביום האם הילד אוכל מספיק ? (משקלו 7,600 ק"ג נולד במשקל 2,500) האם אנו שוגים איפשהו ??? בבקשה עזרה !!!! אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי ששכחו אותי אשמח לתגובה
אורלי29/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורלי
ד''ר חוה סולם30/10/2008שלום רב!
לדעתי יש לנסות מספר אפשרויות;
א. לנסות לתת לו את הפירות בבקבוק ולהוסיף 1 כפית ממרח שקדיה.(יתכן שעם כפית יש לו כאבים
כעת בעת צמיחת שיניים.)
ב. לתת לו את הפירות והירקות כשהוא לא עייף מדי.
ג. לגבי פירות טריים או אינסטנט בצנצנת הדעות חלוקות, לדעתי, אפשרי לקנות פירות וירקות
אורגניים, שמחירם שווה למזון האינסטנט.
ד. לפנות לרופא לבדיקה האם מבחינה רפואית הכל תקיין.
ה. לפנות לתזונאי כדי להתאיים לו את האוכל באופן אישי.
לפי המשקל תינוקך תקין במשקל, ואנו מקווה שהכל הסתדר, חשוב! לא להאכילו בכוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה
אורלי13/11/2008ראשית תודה רבה על תגובתך, ניסיתי לתת לו שוב פרות וירקות בבקבוק אך ברגע שטועם אינו מוכן לאכול לאחר של כשעה התעסקות עם נסיונות להאכילו אני נותנת תמ"ל + דייסת סולת מה לעשות הילד מסרב בכל תוקף לאכול מוצקים מה המלצתך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין ממתינה לתגובה :)
אורלי18/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע אין מענה ???
אורלי20/01/2009הילד חזר לאכול פירות ואוכל גם מעדן עם גבינה אך עדיין אינו מוכן לאכול ירקות, ניסיתי עם עוף בלי עוף עם אורז וכו' אך אינו מוכן בנוסף כאשר אוכל מרקם אשר אינו חלק הוא מקיא מה ניתן לעשות ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורלי
כוכבית דוידיאן22/01/2009סליחה על העיכוב.
בכל מקרה, אני מליצה להוסיף לירקות שקדיה ואפילו דייסה ולרסק היטב בבלנדר למרקם אחיד.
את יכולה גם לשפר את הטעם עם בטטה ומלח עשבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)