התלבטות מתי להתחיל מוצקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטות מתי להתחיל מוצקים
    ענבל
    19/10/2008

שבוע טוב לכולן. השאלה שלי מורכבת: בתי בת 5 חודשים וניזונה מתמ"ל מינקות. לפני כשבוע בערך החלטתי להוסיף לתמ"ל - ארוחת לילה (ם20:00) כפית קורנפלור על מנת להסמיך את האוכל, ניתן לציין כי אם אני מאכילה אותה בשעה 20:00 היא מתעוררת ב3 או 4 לפנות בוקר, אוכלת 120 מ"ל וחוזרת לישון עוד שעתיים שלוש. לדעתי היא לא הייתה זקוקה כל כך לקורנפלור והחלטתי להוסיף לה את זה בשביל הגיוון וכמובן גם לשנות טיפה מירקמים. ניתן לציין כי אוהבת את הקורנפלור ואוכלת את זה בשמחה. בבוקר אני גם מכינה לה 180 מ"ל עם כפית קורנפלור ולרוב היא משאירה 20 מ"ל. בו זמנית התחלתי עם שילוב של ירקות כמחית, התחלתי עם תפוח אדמה אדום והיא אכלה ביום הראשון כמה כפיות, ביום השני שוב כמה כפיות ואתמול ניסיתי לתת מבקבוק והיא אכלה 160 מ"ל! הייתי מופתעת ושמחה כאחד, האם זה בסדר? בשעות הערב שמתי לב שהיא טיפה מוטרדת וזה היה נכון כי היא היו לה 2 יציאות לא דלילות, מעט קשות שבסופן הגיעה יציאה רכה. לאחר מכן היא נרדמה עד הבוקר. היום בבוקר נתתי לה 160 מ"ל עם כפית קורנפלור והייתה לה יציאה רכה. אז השאלות שלי הן כאלו: האם זה בסדר לתת קורנפלור להסמיך את התמ"ל? האם זה בסדר להתחיל לשלב מגיל 5 חודשים כבר תערובת ירקות? האם אחרי שבוע של ירקות ניתן כבר לשלב פירות? האם למרות הנחיות טיפת חלב לתת אוכל מוצק לתינוק רק אחרי גיל חצי שנה זה פרקטי או שאפשר לעשות הנחות של שבוע שבועיים? לא הייתי רוצה תינוקת שמנה הייתי רוצה תינוקת שמחה ומאושרת ואין לי בעיה ללכת עם הנחיות אבל כל אמא אומרת משהו אחר ובעלי החמוד לוקח לפעמים את המושכות לידיו והייתי רוצה לוודא שאנו עושים הכל כמו שצריך! תודה על העזרה ענבל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לענבל

כוכבית דוידיאן
    20/10/2008

חג שמח,
    לגבי תוספת דייסות: זה בסדר אבל לא חייבים. במידה והתינוק שבע ורגוע אחרי האוכל, אין צורך להסמיך לו את החלב.
    משרד הבריאות ממליץ להתחיל עם מזון מוצק מגיל חצי שנה, כדי לתת למערכת העיכול להיות בשלה ושהספיגה תהיה אופטימאלית, גם אם מתחילים שבוע- שבועיים קודם לא קורה כלום, אבל כמובן, להתחיל במנות קטנות לאט לאט ןאת בהחלט יכולה להוסיף פירות לאחר שבוע- שבועיים של ירקות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו