בן 14 ח' מקיא ומשלשל חודש וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 14 ח' מקיא ומשלשל חודש וחצי
    שירי
    12/11/2008

שלום רב, יש לי תינוק בן 14 ח' שסובל מזה חודש מתופעות של שלשולים והקאות. בתחילה המוטיב בדומיננטי היה דווקא שלשושלים. הם נמשכו כל פעם מספר ימים, היו מאוד מסריחים ומימיים. כמעט בכל יציאה של גז מהמעיים, היתה גם יציאה של תוכן. ביציאות היה תוכן מזון לא מעוכל והרבה מים. היה נדמה שיש איזשהו וירוס כי גם בעלי שלשל, גם אני חשתי קצת בחילות ואפילו הסבתא שלשלה מספר ימים ובנוסף, היו הרבה ילדים בגן שהיו חולים. אבל, ב- 10 הימים האחרונים המוטיב הדומיננטי הוא דווקא ההקאות!!! מה שמעניין הוא שההקאות הן דווקא בלילה. מה שקורה הוא דבר כזה: יומיים הילד בגן, אחרי יומיים הוא חוזר הביתה ומקיא בשעות הלילה עד 6 הקאות ברצף. לאחר מכן הוא נשאר בבית יום אחד שעובר בשקט יחסי. יום אחרי כן הוא חוזר לגן ועוד באותו הלילה סדרה של הקאות נוספות. הילד נשאר בבית חמישי-שישי-שבת שקטים לחלוטין וחוזר לגן ביום ראשון. ביום שני בערב שתי הקאות ע-נ-ק-י-ו-ת. לאחר כל סדרה כזו של הקאות יש גם יציאות מאוד רכות ולאחר מכן המעיים שקטים. הסיפור נמשך זמן רב מידיי. הילד ירד באחוזוני המשקל והוא מתחיל להיות מדולדל. למרות זאת, מצב רוחו טוב יחסית ואפילו יש לו תיאבון לא רע. כל התקופה הזו אנחנו מאכילים אותו מזונות שנראים לנו עדינים יותר, אבל אני מתחילה להיות לחוצה. אתמול עשינו בדיקות דם, כולם חזרו תקינות, מחכים לתוצאות הבדיקה של הצליאק. אני רוצה לחזק אותו באמצעות המזון, אבל יחד עם זאת להתייחס לעובדה שהמעיים שלו כבר זמן ממושך לא מתפקדים כמו שצריך. בבקשה ייעוצך לגבי תפריט לחיזוק הגוף, ריפוי המעיים ואולי הצעות לבדיקות נוספות ?!?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לשירי

כוכבית דוידיאן
    12/11/2008

אני ממליצה לך לבדוק גם לגבי אלרגיה למוצרי חלב מעבר לרגישות לגלוטן (ציליאק).
    כמו כן, יכול להיות שאחד מהמזונות המוגשים לו בגן אינם מתאימים לו.
    בכל מקרה בנתיים עד שיהיו בידך תשובות, אני ממליצה להימנע ממוצרי חלב, כולל מעדנים וכן ממוצרי חיטה.
    את יכולה להגיש לו חלב סויה או אורז וכן מעדנים על בסיס זה. במקום חיטה את יכולה להכין לו תבשילי אורז, פסטות מאורז, כמו כן יש היום מגוון רחב של מזונות המתאימים לאנשים הרגישים לגלוטן.
    כמו כן מומלץ להימנע ממזונות עשירים בסיבים תזונתיים.
    בהצלחה ורפואה שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו