מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן חצי שנהדנה04/12/2008
בשבוע הבא ימלאו לבני חצי שנה ואני יודעת הגיעה העת להתחיל עם מוצקים. הייתי שמחה לקבל מכן הכוונה איך מתחילים, למשך כמה זמן ועם איזה סוגי מוצקים ושאלה נוספת איך זה משתלב עם הנקה ומתי המוצקים הופכים לארוחה מלאה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
כוכבית דוידיאן05/12/2008ראשית מזל טוב על המעבר למוצקים :-).
התקופה הראשונה היא תקופת טעימות, התינוק מתנשא בטעמים השונים, כל דבר בנפרד, מתחילים בתקופה הראשונה עם הירקות ואחר כך עם הפירות.
אחרי שרואים שהתינוק יסתגל לטעם ניתן להכין מרק מכל הירקות, לגבי הפירות חשוב לנסות כל פרי לפחות פעמים בנפרד כדי לשלול אלרגיה.
הכמות משתנה בן תינוק לתינוק , תלוי כמובן במשקל, אבל המנה היא בערך כמנת בקבוק שאת מגישה.
את הפירות בד"כ מומלץ להגיש בשעה עשר, ארוחה שניה אחרי החלב של הבוקר.
את הירקות מגישים בארוחת צהרים, סביבות שעה 12-13.
מקווה שעזרתי, שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דנה05/12/2008תודה על תשובתך, יש לי עוד כמה שאלות: האם לתת את הירקות לפני או אחרי ההנקה? במשך כמה ימים לנסות את הירק עד שעוברים לירק הבא? איך אוכל למדוד את הכמות שהכנתי שתהיה מתאימה לכמות שהוא יונק (ובכלל, מכיוון שאני מניקה אני לא יודעת כמה הוא אוכל, אז איך אדע כמה ירק לתת לו בארוחה)? האם כדאי לבשל/לאדות/לאפות/לרסק את הירק? מתי מתחילים עם מלפפון ועגבניה? ושאלה אחרונה: הוא אוכל בשעה 19:00 וישן משעה 20:30, בשעה 23:00 אני מניקה אותו תוך כדי שהוא רדום ומחזירה אותו למיטתו והוא קם ב-4:00 לאכול ומתעורר בשש - מתי יפסיק לאכול את ארוחת הלילה של שעה 4:00? (הוא יונק במהלך היום כל 3-4 שעות, נולד במשקל 2.750 בשבוע 34 ובשקילה האחרונה בגיל 3 חודשים שקל 6 ק"ג - נראה שהוא עולה יפה במשקל). סליחה על אורך השאלות ותודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה
כוכבית דוידיאן06/12/2008היי, את הירקות מגישים בתור ארוחת הצהרים בסביבות 12-13.
מכיוון שלא ציינת את משקלו, אנחש שהוא צריך לאכל בסביבות 180 CC, את מכינה לו מרק בדרך זאת: חותכת בטטה, קישוא, תפוח אדמה (בתור התחלה בהמשך את יכולה להוסיף עוד ירקות) עם מעט מים וכמה עלי פטרוזיליה וסלרי, מבשלת עד שמתרככים, מוציאה את העלים של הפטרוזיליה והסלרי ואז טוחנת לו את זה בבלנדר, בשלב זה את יכולה להולסיף לו גם רבע אבוקדו וכפית שקדיה או טחינה.
את ארוחת הפירות את מגישה לו בבוקר בסביבות 10.
סדר היום לגיל חצי שנה:
בהמלצה כמובן:
6:00: חלב
10:00: ארוחת פירות
12:00: מעט הנקה אם מבקש
14:00: ארוחת ירקות
17:00 : חלב
20:00: חלב, למיטה ולישון
יכול להיות שבתקופה הראשונה הוא רק יטעם מהמזונות ואז תשלימי לו עם חלב, בהמשך את יכולה להוסיף לירקות גם עוף, דגנים , קיטניות מונבטות.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)