מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונהצביה05/12/2008
שלום רב, הבן שלי בן 11 חודשים די בררני במזון שהוא אוכל. עד כה אנחנו אוכלים 3 ארוחות מוצקים ביום: ארוחת בוקר פירות עם בסקוויט, ארוחת צהריים מרק ירקות עם קטניות ועוף/הודו/בקר,ארוחת ערב אוכל דניאלה/גמדים ובסקוויט. לא מוכן לאכול שום מוצר חלבי אחר כמה שלא ניסיתי ועדיין מנסה, דייסות לא באות בחשבון בכלל הוא פשוט יורק אותם. וכמובן הוא אוכל 2-3 בקבוקי סימילאק מועשרים בשמן קנולה, ואת כל מה שהוא אוכל אני מנסה להעשיר כמו בטחינה גולמית, אבוקדו, חמאה וכו... מכיוון שהוא תינוק עם בעיות מישקל ועברנו כבר בדיקות רפואיות ודיאטנית אשר המליצו על העשרת המזון. אז לאחר המגילה שאלתי היא כזאת: ממתי ניתן להתחיל עם מזון שהוא מטוגן ולא מבושל כמו קציצות בשר, קציצות מירקות וכו? ובאופן כללי אני פשוט לא יודעת איך להיתקדם באוכל כיוון שעוד מעט הוא בן שנה ומגיל שנה כבר הכל מותר אז אני כבר בלחץ כיוון שעדיין אוכל מרוסק, אוכל אצבעות זה ביסקוויטים, בננה, לחם שהוא אוכל. המון תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה מאוד לתשובה
צביה06/12/2008ניראה לי פיספסו אותי :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצביה
כוכבית דוידיאן06/12/2008ראשית שבוע טוב, לא ציינת מה משקלו של בנך וכמה נולד.
נתחיל משאלתך לגבי מזון מטוגן, אז ככה: לא מומלץ אף פעם להגיש מזון מטוגן לאיש, לא למבוגר בכל גיל וכמובן לא לתינוק, שמן מטוגן הוא שמן מקולקל שאיבד את כל מרכיביו התזונתיים מלבד השומן. השומן השרוף הוא חומר שמבחינה כימית מאוד לא בריא לנו ועלול לגרום להמון בעיות בריאותיות, ככה שכמה שיותר מאוחר בנך יחשף למזון מטוגן, ככה יותר טוב.
שנית אין על מה להילחץ, ילד הוא לא מכונה, כמובן שיש צפי של התפתחות, אבל לכל ילד יש התפתחות שונה, בעיקר אצל תינוקות שנולדו פגים, גם אצל תינוקת שנולדו "בזמן" אין קצב התפתחות שווה.
תני לבנך את הזמן שלו, להתרגל למרקמים וטעמים, אל תעמיסי עליו מזונות עתירי קלוריות במטרה שישמין, זה רק יזיק לו בהמשך.
אני ממש לא ממליצה לך להמשיך ולהעשיר לו את התפריט בשמן או חמאה, שמן צמחי כמו אבודו, חמאת שקדים או טחינה זה מצויין, את הביסקוויט עדיף שתשני לאחד מאלו.
את יכולה להכין לו קציצות מבושלות ופשטידות ירקות במקום קציצות ירק מטוגנות, את הדגנים שיש בדייסה, כמו שיבולת שועל, את יכולה להוסיף למרק ירקות, זה מתמוסס ומוסיף טעם נפלא.
בכל מקרה חשוב שתזכרי, זאת עדין תקופה של התנסות במזונות עבור בנך, אל תאיצי בו, אך לעומת זאת אל תוורי.
בהצלחה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי
צביה07/12/2008שבוע טוב ותודה רבה על תשובתך. אז כך בני נולד בשבוע 38 שקל 3455 בגיל חצי שנה שקל 7250 והיום שוקל 8200. העניין שאני ממש מבולבלת כיוון שבטיפת חלב אמרו לי לתת ביסקוויטים, וכמה שיותר מזון משמין, הדיאטנית שאצלה היינו בטיפול אמרה לי להוסיף שמן, חמאה, טחינה, אבוקדו וכך אני עושה. נתתי לו לו שיבולת שועל כתוספת לירקות אך הדיאטנית אמרה שאין טעם כי אין לזה ערכים קלוריים... וחוץ מכל העצות הללו אני גם קניתי ספר שהמליצו לי בפורום של בית החולים שיבא שניקרא טעמים ראשונים ושם כימעט כל האוכל לגילו מטוגן ואפילו עם ביצה שלמה למרות שאני מחכה עד גיל שנה, ישנם שם תפריטים עם חביתות מטוגנות, קציצות למיניהן וכו' אז בעצם על אילו עיצות להיסתמך? תודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצביה
כוכבית דוידיאן07/12/2008צביה יקירתי, אני מבינה שאת מבולבלת מכל המידע, תפקידך מתור אמא הוא לברור את המידע שמתאים ביותר לפי דעתך.
לפעמים מרוב עצים לא רואים את היער :-)
הגישה שלי, לשנתיים הראשונות אצל התינוק, היא יותר מחמירה והגישה הרווחת בטיפות החלב.
לדעתי לילדך יהיו מספיק שנים לאכול מזון מטוגן. ישנו גם מזון בריא שהוא בעל ערך קלורי גבוהה וכל זאת מבלי להכניס חומרים מזיקים לגוף.
את יכולה ל"טגן" לו קציצות, אבל במחבת טפלון עם מעט מאוד שמן ולא בשמן עמוק.
אם להוסיף שמן למזון אז רק שמן צמחי לא מחומם מכבישה קרה, שאותו את יכולה להשיג בחנויות טבע.
כמובן שטחינה ואבוקדו הם מצויינים.
חבל לי מאוד שהדיאטנית אמרה לך לא להוסיף שיבולת שועל כי אין בזה ערכים קלוריים, להיפך, שיבולת שועל היא למעשה פחמימה בעל ערכים קלורים יחסית גבוהים כ-350 קלוריות ל 100 גרם. אבל היא גם עשירה במינרלים החיוניים להתפתחות, כמו סידן.
כדי לחזק אותך: הילדים שלי נולדו כל אחד במשקל של קילו והבת שלי 750 גרם. בגיל שנה הבת שלי שקלה 7.5 ק"ג, היום בת 12 ואי אפשר להאמין איך היא גדלה יפה, מכל הבחינות.
מקווה שעזרתי ולו במעט
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון תודה ועד שאלה קטנה
צביה08/12/2008אני מאמינה שאני צריכה פשוט לצאת מהלחץ ולתת לזמן לעשות את שלו. לא חלמתי שיהייה לי ילד שפשוט לא ירצה לאכול וכל האכלה זה התנגדות ומילחמה בישבילי. הוא אוכל רק עם ישנו צעצוע לידו ואני יודעת שזה לא בסדר אבל אני לא מסוגלת לתת לו להיות רעב כי אחרת הוא פשוט לא אוכל. אולי יש לך עצה איך ללמד אותו כן לאהוב את כל תהליך האכילה? תודה
כוכבית דוידיאן08/12/2008אולי כדאי לעבוד עליו בשיטה פסיכולוגית? לשבת כולם מול השולחן ולאכול, לא להציעה לו, בכלל, בדרך כלל זה עובד והוא יבקש לבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)