כמה שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות
    דנה
    24/12/2008

שלום לכן, יש לי כמה שאלות: בני בן חצי שנה והתחלתי לתת לו טעימות של מוצקים (בינתיים אכל בטטה וקישוא). מלידתו ועד עכשיו יונק בהנקה מלאה. בגיל 4 חודשים חזרו לו הגזים (שנעלמו בגיל 3 חודשים) והוא סובל מזה גם היום. כשהוא יונק לאחר כ-5 דקות הוא פורץ בבכי ומשחרר הרבה, לפעמים היה ממשיך לינוק וולפעמים הוא מסרב להמשיך לינוק (אני פירשתי את זה כאילו הוא שבע) ואז הייתי מפסיקה. כשהיה בן 4 חודשים נשקל בטיפת חלב ומשקלו היה 5810 באחוזון 25 (נולד בשבוע 34 במשקל 2.750 ומאז היה באחוזון 25). שבוע לפני שהתחלנו מוצקים הוא נשקל שוב ומשקלו היה 6.765 - ירד לאחוזון 10. אציין גם שבאותו השבוע התחיל לזחול. האחות שאלה אם הוא אוכל טוב והסברתי את בעיית הגזים. אמרה שאולי המשקל יעלה לאחר מתן מוצקים. לאחר הקדמה ארוכה זו (וסליחה אם הלאיתי...) שאלתי היא תוך כמה זמן ניתן לבדוק את השפעת המוצקים על משקלו? (במשך 4 ימים אכל בערך כמות של 70 מ"ל בטטה/קישוא). ועוד כמה שאלות: 1. באיזה גיל מתחילים לאכול אוכל מתובל "של גדולים"? 2. באיזה גיל ניתן לתת כרובית, ברוקולי וחציל? 3. באיזה גיל לתת פסטה, אורז, לחם? תודה רבה, הפורום נהדר!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות

הוספת תגובה

• לדנה

כוכבית דוידיאן
    28/12/2008

הגזים הם תוצאה של בעיה בתהליך העיכול, האוכל תוסס בקיבה או שחסרים אינזימים לעיכול המזון.
    יכול להיות שלבנך יש בעיה אינזימטית כל שהיא שגורמת לבעיה בעיכול החלב.
    את יכולה להוסיף לו, תוסף מזון לתינוקות אשר מכיל חיידקי ביו, כפי שידוע לי יש לחברת סולגאר מוצר בשם ABCדופילוס וכן גם לחברת אלטמן, כדאי לברר על כך בבתי טבע או בפארמים ולהשתמש בהתאם להוראות, חיידקי הביו מסייעים מאוד בתהליכי העיכול.
    לגבי הירקות, כל עוד הוא סובל מגזים אני ממליצה לך לתת לו את הירקות שקלים יותר לעיכול כמו הבטטה, תפו"א, קישוא, בכל מקרה לגבי הירקות שציינת , הכרובית הברוקלי והחציל, כדאי להמתין עד שמצב מערכת העיכול יסתדר, מעניין אותי לדעת מה עם היציאות שלו,האם הוא יוצא מידי יום?
    לגבי תיבול של הירקות: עד גיל שנה+ לא מטבלים את הירקות, חוש הטעם של התינוק לא נהרס עדין על ידי תבלינים ולכן הוא מצליח להינות מטעמם הטבעי, את יכולה להוסיף למחית הירקות, טחינה או שקדיה, כף אבוקדו ולבשל את המרק עם עשבי תיבול כמו כוסברה, פטרוזיליה וסלרי ולהוציאם בגמר הבישול.
    לחם מומץ מגיל 8 חודשים.
    לאט לאט, לא צריך להילחץ בכל מקרה, גם אם הוא לא עולה במשקל, בכל מקרה גם הזחילה זוללת קלוריות מהגוף, ככה שזה מצב טבעי שכשהתינוק מתחיל להיותפעיל יותר, הוא לעיתים יורד במשקל בשלב מסויים ואחר כך זה מתאזן כשכמות האוכל עולה.
    מעבר לכך, מה עם פירות? את יכולה להגיש לו גם דייסה.

שיהיה בהצלחה ואני כאן לשירותך

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דנה
    29/12/2008

תודה רבה לך על תשובתך... לגבי הגזים - יועצת הנקה השיבה לי בפורום שככל הנראה ההתנהגות שלו בזמן ההנקה (זמן הנקה ירד, משיכה מהשד וירידה במשקל) מעידים על כך שאין לו חלב מספיק. אני החלטתי שאין בכוחי לשאוב ולכן אני נותנת לו הנקה+תוספת תמ"ל. היום נתתי לו בבוקר לאחר ההנקה תוספת דייסת קורנפלור (העדפתי בבוקר כדי לראות איך הוא מגיב). עד עכשיו עם הנקה בלבד היתה לו יציאה בד"כ פעם ביום בבוקר. עכשיו לאחר שהתחלנו מוצקים עושה בבוקר ובערב. השבוע התחלנו עם פירות: אתמול בבוקר תפוח עץ והיום בבוקר בננה (בצהריים נתתי לו מהירקות שאכל בשבוע שעבר). האם זה מספיק? מתי מתחילים לתת בשר? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה ( :

דנה
    01/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תענו...

דנה
    07/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדנה.

ד''ר חוה סולם
    10/01/2009

שלום רב!
    הבנתי שאת מעוניינת בעוד תשובות. אך אין לי את גילו של תינוקך ומשקלו, לכן אני מקווה
    לתת לך תשובה יעילה.
    מגיל -5 חודשים תינוקך יכול לאכול תוספת של דייסת קינואה, שבולת שועל, ואורז-מלא.
    בגיל 6 חודשים אפשרי להוסיף עוף טחון כ-50 גרם למרק ירקות.
    לגבי פירות; תפוח-עץ,אגס, ובננה לשלב עם 1 כפית שקדיה. (רצוי פירות בשלים במיוחד)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו