תינוקת בת 9 חודשים - סרבנית מוצקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת 9 חודשים - סרבנית מוצקים
    מירב
    04/02/2009

ביתי בת 9 חודשים ויונקת בלבד מיום לידתה. לא התלהבה ממוצקים מרגע שהצענו לה - בערך בגיל 5.5 חודשים. היתה גם סרבנית בקבוקים אבל כשחזרתי לעבודה ונכנסה לגן גם זה הסתדר. היא אלרגית לחלב. כיום במהלך היום אוכלת חלב שאוב בבקבוק. כל ערב אנו יושבים איתה לאכול ומציעים לה מרק ירקות טחון בכפית או אבוקדו וכדומה ואח"כ אוכל לאכול בידיים: מלפפון, גמבה, לחם רטוב בעגבניה מגוררת. היא לא מוכנה בשום פנים שאני אכניס לה את הכפית לפה, היא מכניסה לעצמה כמה כפיות לפה (לא מאוד טובה בזה עדיין אז הכמות שנאכלת מועטה והלכלוך רב..). אח"כ "אוכלת" את האוכל המוצק בידיים אבל שוב לא נכנסת כמות רבה. לעיתים בבוקר לפני הגן מקבלת מאיתנו צ'יריוס ומוכנה לאכול כ- 10-15 עיגולים. ביסקויט היא מוכנה לכרסם מעט מדי פעם. אני לא רוצה להכריח אותה לאכול יותר אבל הכמויות שהיא אוכלת שאינן חלב הן מועטות מאד וההתקדמות איטית ביותר. הציעו לי להרעיב אותה ולא לתת לה חלב עד שלא תאכל יותר מוצקים. אני מתנגדת לכך בתוקף. האם יהיה זה נכון? האם ישנה דרך אחרת לפעול? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• למירב!

ד''ר חוה סולם
    05/02/2009

שלום רב!
    פירות וירקות עם כחפית טחינה, או שקדיה, ירקות עם עוף, ישלימו לה את החלבון הסידן והברזל.
    לגבי הכמות, חילוף החומרים מווסת את הכמות ולכן חשוב לדעת את משקלה, יש לציין כי עד
    גיל שנה תינוק ממוצע מגיע ל-10 ק"ג וזה בסדר גמור לפי כל הגישות המקובלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד נתונים

מירב
    05/02/2009

ראשית תודה על התשובה. אני אוסיף טחינה ושקדיה וכד' כפי שרשמת. שנית, היא שוקלת בערך 8 קילו (כך שקלה בשקילה האחרונה שהיתה די מזמן. בעוד שבוע נישקל שוב). האמת שאני לא כל כך מודאגת ממשקל, היות שבחודשים הראשונים לחייה היתה באחוזונים גבוהים, כך שיש לה עודפים שאותם היא "אוכלת" עכשיו (בשקילה האחרונה ירדה לאחוזון 50, ואני מניחה שתמשיך לרדת כל עוד לא תאכל יותר). אני יותר מודאגת מעצם חוסר הרצון שלה לאכול מה שאינו חלב - חלב היא אוכלת בשמחה בכל עת, מוצקים היא עושה פרצוף ועושה טובה. הבעיה מתחדדת משום שכשהיא בגן היא לא אוכלת כמו שאר הילדים - שמואכלים בכפית אוכל טחון והיא כאמור לא מוכנה, אז היא רק שותה חלב. האם עלי לעשות משהו מעבר למה שתיארתי לעיל? יש המלחיצים אותי ואומרים מה יהיה אם ייגמר לך החלב - לא יהיה לה מה לאכול, אז אל תתני לה חלב עד שלא תתרגל לדברים אחרים. האם זה נכון?? שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו